Moby v klipu k "Are You Lost In The World Like Me" opovrhuje digitálním světem

25.10.2016 18:33 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Nové album Mobyho & The Void Pacific Choir je od poloviny října v prodeji a reakce na desku "These Systems Are Failing" jsou prozatím převážně kladné. Nejvíce chvály americký hudebník sklízí za songy "I Wait For You" a "Are You Lost In The World Like Me". Druhý jmenovaný Moby před časem vybral za singl a uvedl do evropského rádiového éteru. Nyní k písni představuje i vizuál.

Vzhledem k tomu, že celá Mobyho novinka je jakýmsi manifestem o všem, co hudebníka v současném světě štve, ani zmiňovaná píseň není výjimkou. Pro vizuál se spojil s animátorem Stevem Cuttsem, který je za svá (často dosti kontroverzní) díla uznáván již čtyři dekády. I tento klip jistě mnohé zvedne ze židle, Moby a Steve totiž sází na (téměř) morbidní pohled na dnešní společnost a její úchylnou závislost na mobilech.

"Tohle video je o ztrátě lidského spojení. Lidé sice žijí spolu, ale přitom ve svém vlastním digitálním světě," dodává animátor, který animovaný klip přiblížil vzhledu prvních kreslených filmů z produkce Walta Disneye a odvedl opravdu skvělou práci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY