Mykki Blanco se vrací do MeetFactory se svojí excentrickou show

21.10.2016 18:46 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mykki Blanco (narozena jako Michael David Quattlebaum Jr) není domácímu publiku neznámá - newyorská průkopnice nových směrů v rapu vydala v roce 2012 průlomový mixtape "Cosmic Angel" a hity "Wavvy" nebo "Haze.Boogie.Life", se kterými se o rok později představila i u nás ve fabrice. Loni se Mykki spojila s labelem !K7 a společně vytvořili značku Dogfood Music Group coby platformu pro undergroundové umělce. Zde také vyšla letos v září konečně i debutová deska "Mykki", kterou producentsky zaštítili Woodkid a Jeremiah Meece.

Na cestu za svým snem vyrazil Michael D. Quattlebaum z rodné Kalifornie už v šestnácti letech. Po několika neúspěšných pokusech o tradiční studium na uměleckých školách nakonec talentovaný básník s nejasnými představami o vlastní budoucnosti a touhou udělat díru do světa zakotvil ve vodách newyorského undergroundu. Rozhodnutí, které se už záhy ukázalo jako mimořádně šťastné. V roce 2011 mu u nakladatelství OHWOW vychází básnická sbírka "From the Silence of Duchamp to the Noise of Boys", díky spolupráci s hvězdným fotografem Terry Richardsonem se mu otevírá svět reklamy a modelingu a v roce 2012 se světu prostřednictvím EP "Mykki Blanco and the Mutant Angels" (OHWOW/UNO) poprvé představuje Michaelovo excentrické alter ego.

Na sklonku téhož roku vychází kritikou oceňovaný mixtape "Cosmic Angels: The Illuminati Prince/ss", na kterém se verše z Michaelovy básnické sbírky míchají s tvorbou zavedených producentů taneční muziky, jakými jsou Brenmar, Sinden, Gobby, Matrixxman nebo Flosstradamus. Po maloformátech "Betty Rubbie: The Initiation" (2013) a "Spring / Summer 2014" posílá Mykki Blanco posilněná předskakováním kultovním Death Grips svým fanouškům druhý mixtape "Gay Dog Food" (UNO), na kterém se vedle punkerky Kathleen Hanna (Bikini Kill) podíleli také rappeři Cities Aviv a Cakes Da Killa.

Už na vlastním labelu Dog Food Music Group a po oznámení, že je HIV pozitivní, vydává Mikky Blanco kompilaci "C-ORE" (2015), na kterou přispěla trackem "Coke White, Starlight", který se nebývale otevřeně zabývá temnou, drogami utvářenou stranou života LGBTQ komunity. Na stejné značce vyšel letos v září také dlouho očekávaný dlouhohrající debut s lakonickým názvem "Mykki", jehož vydání předznamenaly letos v létě fantastické singly "High Scholl Never Ends" a "The Plug Won't". Na této své - na rozdíl od předešlých nahrávek - mnohem osobnější desce se z Mykki stává sebevědomá ikona současné LGBT scény, jejíž autentická výpověď dává hlas těm, kteří nebývají v současném mainstreamu slyšet.

Excentrická show plná extravagantní módy a stylingu, těžko předvídatelných nápadů a nevyčerpatelné energie, jejíž hlavní náplní bude právě zmiňovaná novinka, čeká návštěvníky smíchovské MeetFactory už ve čtvrtek 27. října od 20:30.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY