Iluze cizince, takové jsou "Palmy" Bad Karma Boy

12.10.2016 12:58 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

"Palmy", tak se jmenuje první song z chystané třetí desky Bad Karma Boy. Ten vznikl ve spolupráci se členem skupiny NVMERI Pištou Kráľovičem, který je znám i pod pseudonymem FVLCRVM, a na vibrafon v něm hraje Dalibor Kocian (Stroon). "Palmy" jsou více protkány elektronikou a prvně se zde objevuje nějaké aktuální společenskopolitické téma, kdy kriticky glosují situaci na Slovensku, s odkazem na temné devadesáté roky minulého století.

"Jelikož jsme předtím s elektronikou nepracovali, tak nás v souvislosti s produkcí napadlo jen jedno jméno - Pišta Kráľovič. Jeho tvorbu máme velmi rádi a jsme zároveň dlouho kamarádi. Naštěstí se mu 'Palmy' zalíbily, a tak si po společných koncertech doma i v zahraničí můžeme říci, že máme spolu i písničku," jednohlasně doplňují Juraj Marikovič (spev, gitara), Adela Tihláriková (klávesy, spev) a Roman Lauko (bicie).

Doprovodné video si vzal na starost Viktor Cicko (z PopStudia), který tentokráte pracuje hlavně s atmosférou, iluzí/deziluzí reality a vše zahrnul do jakéhosi zasněného oparu. Trochu tak maskuje i samotný text skladby, zdá se to však být záměr - vybudovat onen pocit cizince ve vlastní zemi.

Novinka Bad Karma Boy je plánována na příští rok, z první ukázky v podobě songu "Palmy" je patrné, že toto sympatické trio nepostrádá cit pro detail a zraje s každou další nahrávkou. Osm z deseti s výhledem na blízkou budoucnost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY