The Mission se na novém albu vrací ke kořenům, v klipu k "Tyranny Of Secrets" kritizují současnou společnost

05.10.2016 12:58 - Aleš Lochman | foto: facebook interpreta

The Mission patří bezesporu mezi živoucí legendy britského gothic rocku. Ani v roce 2016 nezaháleli a připravili fanouškům novou nahrávku, která pod názvem "Another Fall From Grace" vyšla 30. září. Producenty alba byl předák kapely Wayne Hussey společně s Timem Palmerem, který stojí za největšími albovými úspěchy kapely. Za zmínku stojí i přítomní hosté, na desce najdeme např. Garyho Numana, Martina Gorea z Depeche Mode nebo Ville Vala z HIM.

"Nové album je pro mě chybějícím článkem mezi 'First And Last And Always' od The Sisters of Mercy a 'Gods Own Medicine' od The Mission, dvěma deskami, na kterých jsem se významně podílel," tvrdí Hussey. "Rozhodl jsem se udělat album se zvukem jako z roku 1985. Mám dojem, že se to podařilo, a to i díky mé znovuobnovené lásce ke zvuku elektrické dvanáctistrunné kytary, která hrála u obou zmiňovaných alb významnou roli."

Aby kapela album jaksepatří zpropagovala, vznikl videoklip ke skladbě "Tyranny Of Secrets". Hudebně je z písně patrný zmíněný návrat ke kořenům, přitom ale místy zní dostatečně rockově a agresivně. Videoklip nemá žádný jasný příběh, sledujeme v něm záběry na válkou postižená místa světa, chudobu, smrt a dokonce se na pár okamžiků na scéně mihnou i nechvalně známí diktátoři. Tyto záběry jsou střídány pochybným politickým zasedáním, kdy lidé v prasečích maskách za peníze rozhodují o životě a osudu druhých. Místy silný a sugestivní videoklip nemusí slabším povahám dělat dobře. Nejedná se však o téma, které by nějakým způsobem už dříve neuchopili jiní.

The Mission si za třicet let kariéry vydobili silnou pozici na gothic rockové scéně a podle prvních znaků dvanácté studiové album tuto pozici jen utvrdí. V následujících dnech také vyráží na evropské turné, České republice se ale bohužel vyhnou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY