Wiener schnitzel, neokoukané kapely i konference. To vše opět nabídne Waves Vienna

27.09.2016 11:46 - Alena Bílková | foto: facebook interpreta

Festivalová sezóna je za námi, nastává čas klubů. Právě v tomto přelomovém období se odehrávají showcasové festivaly, které přináší kousek od obojího - zázemí i bohatou přehlídku kapel. Navíc pak především setkání nejrůznějších profesí v hudebním byznysu.

V Česku si silnou pověst vybudoval Nouvelle Prague. Ten se letos odehraje již počtvrté a běžné smrtelníky naláká například tím, že přiveze oblíbenou kapelu Kongos. Pokud chcete v Česku v hudbě něco dokázat, neměli byste si konference a (ne)oficiální debaty na Nouvellu nechat ujít. Zapište si datum 4. a 5. listopadu.

Pro ty, kterým je ale tuzemský píseček málo, máme doporučení - zkuste festival Waves Vienna. Je to první vídeňský klubový showcasový festival. Nejvýznamnější vídeňské kluby včetně veřejných prostranství sjednotí jeden program. Mottem akce je "East meets Level Up", desítky zástupců mezinárodní alternativní, elektronické i rockové scény vystoupí v okolí devátého vídeňského obvodu. Potkají se lokální umělci s klubovou špičkou (nejen) z východní Evropy.

Kapely se letos opravdu povedly - jmenujme americké sympaťáky We Are Scientists, kteří vystoupili nedávno v pražském Lucerna Music Baru, nebo provokatéry Holy Fuck z Toronta.

Waves Vienna je zkrátka akce pro všechny, kteří hltají nové hudební trendy a dávno zjistili, že pokud se u nás chcete posouvat, je třeba okoukat jak na to, v zahraničí. Proč nezačít právě ve Vídni, když je od nás co by kamenem dohodil?

Vídeň ožije hudbou už 29. září. Kompletní line-up naleznete například na facebookovém profilu festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY