Basák The Killers láká na druhou sólovku singlem "Are Your Stars Out?"

30.09.2016 13:49 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Mark Stoermer je známý především jako basák hvězdných The Killers, mimoto se ale podílí na několika dalších projektech a tvoří také sám pro sebe. Za sebou má již druhou řadovou desku, ke které také připravil několik videoklipů. Na nahrávce "Dark Arts" se nachází i skladba "Are Your Stars Out?", ke které natočil videoklip režisér říkající si Roboshobo (Robert Schober). Ta je stejně jako celá deska inspirovaná vlivy The Beatles a Pink Floyd, které spolu s New Order muzikant uvádí jako svoje největší inspirace při tvorbě. Zde se to na výsledku podepsalo dost výrazně.

Píseň si zakládá především na instrumentální stránce, zvukově se blíží progresivnímu rocku sedmdesátých let. Základ tvoří výrazné instrumentální kličky, které narušují její popové základy. Výraznou roli hrají i klávesy, vše je doplněno zpěvákovým zkresleným zpěvem. Textově je skladba založena na knize J.D. Salingera "Vzhůru, tesaři, do výše střechu zvedněte; Seymour: Úvod" z roku 1963, ve které se v poslaném dopisu objevuje právě otázka: "Are Your Stars Out?" V textu se to poté, podle slov autora, odráží v bratrském vztahu, kdy starší promlouvá k tomu mladšímu s myšlenkou, jestli opravdu ze sebe vydává všechno, co v sobě má.

Hudba je doplněna vizuálem, který se skládá z dějové linky, kde hlavní roli hraje mladík žijící o samotě na okraji lesa se psem. Ten se vydá na dobrodružství skrz lesem a postupně se vkrade do opuštěného domu, kde najde kaleidoskop, nebo do planetária. Vše je prostřiženo záběry na kapelu v čele s Markem Stoermerem. Celý vizuál výborně ladí s atmosférou songu, která v některých chvílích získává až psychedelický nádech.

Stoermer se kromě nové sólové desky vrátil k práci se svojí domovskou kapelou, čímž vyvrátil dřívější spekulace. Killers jsou podle posledních zpráv již ve fázi nahrávání, které mělo začít začátkem září. K dokončení očekávané páté desky je prý ještě hodně práce, protože kapela má dle Stoermera strašně moc nápadů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY