Třicet country hvězd oslavuje mashupem "Forever Country" padesát let CMA Awards

23.09.2016 16:03 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

2. listopadu se v americkém Nashvillu po padesáté sejdou country umělci na udílení CMA Awards, tedy cen udělovaných organizací Country Music Association. Na oslavu tohoto významného výročí se sešlo třicet největších country hvězd současnosti i minulých let a natočili mash-up, respektive poctu "Forever Country". Interpreti jako Carrie Underwood, Jason Aldean, Alabama, Blake Shelton, Kacey Musgraves, Lady Antebellum, Faith Hill, Alan Jackson nebo třeba Darius Rucker v něm smíchali tři legendární country písničky, které dobře známe i u nás. Vzájemně se tu prolínají "Take Me Home, Country Roads" Johna Denvera, "I Will Always Love You" Dolly Parton a "On The Road Again" Willieho Nelsona.

Produkci "Forever Country" dostal na starost v současnosti jeden z nejvytíženějších producentů Shane McAnally, zatímco videoklip obstaral Joseph Kahn, který se podílel na klipech Britney Spears, 50 Centa, Eminema, Katy Perry či Grammy oceněného videoklipu "Bad Blood" Taylor Swift. Tomu se povedlo dostat všech třicet hvězd do studia před zelené pozadí a natočit s nimi video, které je postavené na počítačové animaci, kde se prolínají vyvíjející se záběry z různých koutů planety. Vedle různých pohledů do přírody a americký venkov se podíváte i do několika evropských měst, do staré ulice v Nashvillu nebo třeba do Grand kaňonu. Celé to ze začátku může působit lehce kýčovitě, ovšem za prvé - k hudebním cenám, country a Americe to tak nějak patří, a za druhé - po několikátém zhlédnutí vám to ani nepřijde.

A kdo všechno se tedy na nahrávání podílel? Všichni v minulosti vyhráli CMA Awards v kategorii Umělec roku a zde je máte v abecedním pořadí: Alabama, Jason Aldean, Dierks Bentley, Brooks & Dunn, Luke Bryan, Eric Church, Brett Eldredge, Vince Gill, Faith Hill, Alan Jackson, Lady Antebellum, Miranda Lambert, Little Big Town, Martina McBride, Tim McGraw, Ronnie Milsap, Kacey Musgraves, Willie Nelson, Brad Paisley, Dolly Parton, Charley Pride, Rascal Flatts, Reba McEntire, Darius Rucker, Blake Shelton, George Strait, Randy Travis, Carrie Underwood, Keith Urban a Trisha Yearwood.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY