Beck v novém klipu předvádí různé druhy "Wow" efektu

19.09.2016 10:22 - Dan Hájek | foto: Beck archiv

Dvacet let od "Odelay" se dočkáme další desky Becka, zatím stále nepojmenované, ví se jen, že vyjde 21. října - zbytek informací je úzkostlivě tajen. V mezičase jen prosákla zpráva, že se Beck Hansen (rozený Bek David Campbell) objeví i na chystané novince Lady Gaga "Joanne" a že v těchto dnech vyráží na americké turné. Po audio stopě k songu "Wow" následoval jeho "GUAU! Remix", pod který se podepsal Mexican Institute Of Sound a hostuje v něm mimo jiné i Mü (La Banda Bastön).

Konečně je však venku i doprovodné video, které režírovali sám Beck a Grady Hall - společně si pohráli s myšlenkou, jak může vypadat takový wow efekt. Ke spolupráci oslovili celkem nesourodý tým žánrově rozličných tvůrců (Sam Cannon, Randy Cano, Andy Gregg, David McLeod, John McLaughlin, Jess Rona, Steve Smith, Charissa Seaman a další), kteří měli stvořit cokoliv, co si pod wow efektem představují. Sešla se tak pestrá směska nápadů kdesi na hraně bizarnosti, výsledný střih má však švih a funkčně podporuje náladu samotné písničky. Beck si pak v klipu alespoň zatancoval na jedné rušné křižovatce.

"Wow" je dalším mezníkem v jeho tvorbě, na kompletní výsledek v podobě celého alba si ale budeme muset ještě počkat, stejně jako na nějaký detail o něm. "Wow" je však zábavnou hříčkou, které video dodalo na zajímavosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY