Archive lákají na říjnovou novinku druhým singlem "Bright Lights"

15.09.2016 14:41 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Anglické seskupení Archive se letos opět představí s novým materiálem. Následovník loňského alba "Restriction" ponese jméno "The False Foundation" a nyní nastal čas k vypuštění singlu "Bright Lights". Ten je opatřen i videoklipem, který se natáčel ve Španělsku ve spolupráci s filmovými tvůrci NYSU, kteří s kapelou dělali na všech videích k poslední desce a také mini-filmu "Axiom" v roce 2014. Novinkou je ambientní skladba s něžným vokálem Pollarda Berriera, která nechává posluchače snít. A to i díky klipu, který výborně zachycuje atmosféru celé písně hovořící o životě a smrti. Jediným vystupujícím je právě Berrier, který se postupně z černých mračen vytrácí v jasu bílých světel.

Archive - false foundation
© facebook interpreta
Novinka "The False Foundation" je naplánovaná na 7. října a bude již desátým studiovým počinem londýnského uskupení. Album, jehož produkci si skupina obstarala sama, vyjde u labelu Dangervisit, který založili právě členové Archive. Podle slov zakladatele Dariuse Keelera jde o desku, která se stane dosavadním mezníkem: "Historie Archive je jedna velká šílená jízda, ušli jsme pořádnou cestu, abychom se dostali tam, kde jsme. A právě to nás povzbudilo k nahrání alba, na které jsem doposud nejvíce hrdý."


První singl kapela zveřejnila již v červnu. Klip ke skladbě "Driving In Nails" měli opět na starost tvůrci NYSU. V nejbližších plánech je zařazeno i evropské turné, které odstartuje v listopadu. Londýňané na něm budou chtít navázat na úspěchy posledního Mammoth Tour, kterým slavili dvacet let své existence. Během něho dokázali vyprodat velké sály a vystoupit i na největších evropských festivalech. Česká republika prozatím v plánech nového turné chybí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY