Jelen v novince "Klidná jako voda" oslavuje ženy a láká na nové album

14.09.2016 09:35 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Jen necelý měsíc chybí do vydání druhé řadovky skupiny Jelen "Vlčí srdce" a po prvním, stejnojmenném singlu z března nastává tedy ideální čas na desku navnadit. Nová skladba určitě není nějakou hudební revolucí, kapela i tentokrát sází na své folkové kořeny, nicméně oproti debutu zní "Klidná jako voda" o kus vyzráleji.

"Píseň vznikla na chalupě u našeho kamaráda v Lužických horách. Původně jsem ji začal psát pro svou dceru, ale ve výsledku se ukázalo, že se z ní stala naše pocta a poděkování všem ženám," vysvětluje frontman kapely Jindra Polák. Nejedná se o energetickou palbu, jak tomu ve výběrech singlů této formace bývalo zvykem, nýbrž o poutavou, milou baladu oslavující něžnější pohlaví. A to je příjemná změna.

Doprovodný videoklip se také povedl. Lipo, který ho režíroval, dokázal zejména ve scénách u jezera vdechnout klipu zajímavou atmosféru odcházejícího léta. Konec videa pak díky uvěřitelnému souznění otce a dcery dokáže snadno vykouzlit úsměv na rtech. K tomu připočtěme pomrknutí po fanoušcích v podobě místa natáčení - v Lužických horách vzniklo video ke tři roky staré spolupráci s Kateřinou Marií Tichou "Tančíme spolu" - a osmička je jistá. Na nástupce debutu "Světlo ve tmě" se tak určitě můžeme těšit. Vydání samozřejmě doprovází i podzimní turné, jehož data pro úplnost přikládáme:

27. října - České Budějovice - KD VLTAVA
28. října - Karlovy Vary - LD STARÁ ROLE
29. října - Litomyšl - MC KOTELNA
2. listopadu - Strakonice - DK STRAKONICE
3. listopadu - Cheb - KC SVOBODA CHEB
4. listopadu - Klatovy - KULTURNÍ DÚM KLATOVY
5. listopadu - Havlíčkův Brod - KD OSTROV
10. listopadu - Ostrava - Martinov - GARAGE CLUB
11. listopadu - Zlín - MASTERS OF ROCK CAFÉ
12. listopadu - Pardubice - ABC KLUB
16. listopadu - Bratislava - ATELIER BABYLON
17. listopadu - Opava - KLUB STŘELNICE
19. listopadu - Tábor - KULTURNÍ CENTRUM MILENIUM TÁBOR
24. listopadu - Brno - KLUB FLÉDA
1. prosince - Liberec - LIDOVÉ SADY
3. prosince - Praha - LUCERNA - VELKÝ SÁL



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY