Douglas Dare na "Oh Father" ukazuje návrat k symbióze

12.09.2016 12:46 - Dan Hájek | foto: Erased Tapes

Vydání druhého alba, pojmenovaného "Aforger", Douglas Dare přibližuje videoklipem k nově vypuštěné skladbě "Oh Father". Samotný song je asi největší osobní prohlubní, kterou prozatím napsal. V textu přibližuje jakousi symbiózu ve vztahu s jeho otcem, ale svým způsobem se dá aplikovat na jakékoliv spojenectví mezi dvěma osobami. Hudebně pak štěpí dřeň emocí mezi vystavěné ruchy.

Desku "Aforger" Douglas v době vydání (to je stanoveno na pátek 14. října) podpoří na turné. Během celého října bude po Evropě na společné cestě s Wild Beasts (ti v půlce prázdnin vydali svou pátou řadovku "Boy Kind"), coby jejich support. Pražská zastávka této štace proběhne 21. října v Lucerna Music Baru a lístky jsou k sehnání v běžných předprodejích.

Video "Oh Father" natočila dvojice Jeremy Carne a Nikolas Kasinos, která se snažila zobrazit onu symbiózu, rovnováhu, vztahovou dynamiku a návrat k zacykleným dějstvím (v podobě obrazových metafor). Výrazivem jsou na detailech vystavěné záběry na lidské pohyby směřující k pevnému obejmutí zcela cizí osobností, podobenstvím duality. Tato minimalistická vize až nečekaně, křehce zapadá do kompletního celku Douglasova sdělení.

"Oh Father" je tak plně funkční návnadou k chystané "Aforger", je souhrou hudební a vizuální stránky. Osm z deseti je zasloužených.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY