Za "Nesmíš se zlobit" se na Holden nezlobit nejde

09.09.2016 17:05 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

"Dělají si z nás legraci?" Tahle věta musela snad přijít na mysl všem, kdo nepřipraveni poprvé uslyšeli singl "Nesmíš se zlobit". Kapela Holden Caulfield totiž před dvěma lety vydala povedenou, anglicky zpívanou desku "Hopetown" se skvělou hitovkou "Save The World", letos se ale přejmenovala na zkrácené Holden a přešla do rodné řeči. Na tom by nebylo nic špatného, ale zmíněný první singl z chystaného druhého alba je tedy opravdu maso.

Kapela si rozhodně pouze neponechala svůj zvuk a nepřeložila texty do češtiny, což by mohlo přinést svěží indiepop, místo toho "Nesmíš se zlobit" zní jako originální skladba z pokračování filmu "Rebelové", který by byl záměrně natočen jako parodie. Ani na desátý poslech to není vtipné, ani pokud to bylo myšleno jako legrace, a není to vtipné, ani pokud to bylo myšleno vážně. Zpěvákovi čeština zřetelně z pusy moc nejde a Frekvence 1 a Impuls mjí podobných písniček dost. Takže proč? Potěší alespoň vtipné venkovské lyric video, kde hlavní roli hrají slepice.

Holden vydají 23. září své druhé album nazvané "Střepy v postelích" a můžeme jen doufat, že "Nesmíš se zlobit" bude mezi ostatními písničkami jen nepříliš povedený vtip.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY