První oficiální singl SUM 41 k blížící se desce je venku

30.08.2016 15:21 - Petra Jarošová | foto: facebook interpreta

SUM 41 brzy vydají desku, která ponese název "13 Voices", a song "War" je její první vlaštovkou. Nový singl je oproti "Fake My Own Death" významně pomalejší, ale o to naléhavější záležitost. Frontman Deryck Whibley přiznal, že tenhle song vybral jako první kvůli významu, který pro něj přináší.

"Řekl bych, že tahle píseň mi doslova zachránila život. Byl jsem na úplném dně toho, co vypadalo jako nekonečná rekonvalescence. Byl jsem v bodě, kdy jsem to mohl klidně vzdát a začít zase chlastat jako kdysi, což by mě zabilo. V tu chvíli se to ale zdálo být tou lepší variantou. Z ničeho nic se mi však hluboko v mysli začal objevovat text tohoto songu, a tak jsem místo flašky popadl tužku a papír a začal psát. Když jsem si to po sobě potom přečetl, uvědomil jsem si, že jsem napsal slova, kterým budu muset dostát, jestli chci vůbec přežít. Kdykoliv mám nějaké myšlenky o vzdávání se, můžu si přečíst tenhle text, aby mi připomněl, za co všechno jsem bojoval a že musím dál tvrdě bojovat," sdělil.

Klip je zpracován jednoduše a možná i proto je v něm taková síla. Záběry jsou na jednotlivé členy kapely při hraní a cestu Derycka, počínaje vyhozením z auta u vraku letadla, vykopáním věcí z minulosti a jejich následným spálením, protože jak sám zpívá, snaží se najít lepší cestu. Klip si zaslouží vysoké hodnocení z důvodu poslání a naděje, kterou přináší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY