Dvě strany "SIDES". Metronome Blues vydávají nové album

20.08.2016 14:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Metronome Blues právě vydávají album "SIDES", jehož předzvěstí bylo nedávno zveřejněné video "Lonely Sun". To vzniklo ve studiu frontmana Rhyse Braddocka společně s dalšími členy kapely a Janem Vrbou za kamerou.

Jméno Metronome Blues se poprvé objevilo na začátku roku 2015 coby název sólového projektu Novozélanďana Rhyse Braddocka, jedné poloviny noiserockového dua Gerda Blank. Původně šlo o název Rhysova debutového alba, které nahrával během svého pobytu v Austrálii, Japonsku, na Novém Zélandu a v Anglii. Neutuchající touha tvořit a hrát dala vzniknout novému zvuku a hlavně nové kapele, ve které se Rhys potkal s Honzou Čapkem (baskytara) a Lukášem Baumannem (bicí). Stejnojmenná tříčlenná kapela sídlí v Brně a během posledního roku odehrála několik desítek koncertů, vystoupila například také na festivalech Beseda u bigbítu nebo Colours Of Ostrava.

Nové album Metronome Blues dostalo jméno "SIDES" a vyšlo 17. srpna 2016 na CD v rámci projektu Full Moon Forum. Digitálně je dostupné přes portály Fair Price Music a Bandcamp. Speciální vinylová edice bude k dispozici poprvé na obou křtech skupiny, tedy 15. září v Kabinetu Múz v Brně, kde si zahrají společně s My Dead Cat a Lazer Viking, a 23. září v klubu FAMU v Praze, kde s Metronome Blues vystoupí Wild Tides a Kill The Dandies!.

"Two sides - dvě strany. Černá a bílá. Osm skladeb s názvy, jako "War Crimes", "Unliving" nebo "The Wireless Enemy", odráží ponurý pohled na svět, který vzniká, když si život v nekonečné půlnoci podivně pohrává s myslí člověka," přibližuje Rhys téma celého alba, které se zrodilo z častých a hlavně nočních návštěv ve studiu, kde pracuje také s jinými skupinami všemožných žánrů; v poslední době například s My Dead Cat nebo Nikander, svůj ceněný debut zde začátkem letošního roku natočila Veena a kompletně zde vznikají také Fair Price Music Live Sessions.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY