Britská indie rocková skupina The Maccabees oznámila rozpad

10.08.2016 08:23 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Britská pětičlenná skupina The Maccabees oznámila po čtrnácti letech na scéně rozpad. Zanechala po sobě celkem čtyři studiová alba, přičemž letošní "Marks To Prove It" se se svým kytarovým rozmachem, niternými texty a dotaženou produkcí zařadilo na vrchol její tvorby. Ani předešlá diskografie, ze které vynikalo také třetí LP "Given To The Wild" z roku 2012, nominované na Mercury Prize, nezaostávala. The Maccabees se dostali do domácí TOP 5 prodejnosti a dařilo se jim i koncertně. Nedávno například odehráli svůj první set jako headlineři jednoho z největších evropských festivalů, na britském Latitude. Chuť pokračovat ale přesto vyprchala.

"Bylo to neuvěřitelně těžké rozhodnutí. The Maccabees dodneška představují obrovskou část našich životů. Jsme velmi hrdí, že můžeme odejít na tvůrčím vrcholu, po těch největších a nejlepších show, jaké jsme kdy odehráli. Nedošlo na žádné hádky a jsme vděční, že nás po ukončení kapely nic nerozděluje," oznámili čerství třicátníci, kteří se dali dohromady už jako teenageři.

I když se skupina v oficiálním oznámení nevyjadřuje k důvodům ukončení činnosti, její rozhodnutí není překvapením. Při práci na poslední desce se The Maccabees zasekli u prvních pár písniček a dlouho nebyli schopní dát nahrávce pevnější kontury. Mezi čtyřmi zdmi malého studia zůstali nakonec zavření dva roky a z ponorky, jaká v jejich řadách zavládla, už se dost pravděpodobně neoklepali. Skupina každopádně slibuje rozlučkové koncerty a její členové se hodlají i nadále věnovat hudební dráze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY