Douglas Dare si na "Doublethink" pohrává s módní fikcí

31.07.2016 10:07 - Dan Hájek | foto: Hadassi

EPéčko "Seven Hours" jej uvedlo do hudebního světa před třemi lety. Douglas Dare začínal u klavíru a velmi záhy napsal i své první krátké instrumentální kompozice, k čemuž jej zjevně vedl jeho otec, učitel hry na klavír. S přibývajícím věkem ho však začaly tyto mantinely omezovat a nadchnul se pro sepisování textů, které se později staly základem jeho písní. Singl "Doublethink" předznamenává desku "Aforger", jeho baladická naléhavost proplouvá skrze inspiraci u Radiohead nebo Jamese Blakea.

Douglas Dare - Aforger
© facebook interpreta
"Aforger" (obal vidíte nalevo) naváže na dva roky starý debut "Whelm", při natáčení na něm spolupracoval i Fabian Prynn, který se podepsal na zvuku předchozích nahrávek. "Aforger" se mixovalo v ikonických Abbey Road Studios a ústředním tématem se prý stalo stírání hranic mezi virtuální realitou, fikcí a hmatatelnou skutečností okolo nás. Douglas si pohrával i s ideou příběhu o stvořiteli imitací, kopií čehokoliv, co už není hmatatelně reálné.

Douglas Dare své druhé album "Aforger" vydá 14. října na labelu Erased Tapes, tradičně nebude chybět CD a LP edice a pokud si ji objednáte přímo u labelu, dostanete zdarma navíc knížečku s texty. Tracklist "Aforger" čítá těchto deset tracků: Doublethink, Greenhouse, Oh Father, New York, The Edge, Binary, Stranger, Venus, Thinking Of Him, Rex.

Při poslechu "Doublethink" by měli zbystřit všichni fanoušci Owena Palletta, neb z Douglase roste další nepřehlédnutelná hudební persona. Samotný track si s přehledem doskočil pro osm z deseti a říjnová deska posléze prozradí více.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY