Spice Girls ohlásily comeback. Vrátí se však jen jako trio

09.07.2016 09:07 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Právě v těchto dnech slaví dvacáté výročí jeden z nejzásadnějších popových singlů všech dob. Rozverný hit "Wannabe" dívčí skupiny Spice Girls vyšel 8. července 1996 a k dnešnímu dni se ho prodalo přes osm a půl milionu kopií, což z něj dělá historicky nejúspěšnější písničku jakéhokoliv girlbandu. Aby dámy uctily její odkaz, oznámily dlouho spekulovaný návrat na hudební scénu. Jenže - původní motto Girl Power pojede jen na 60 % výkonu. Melanie C ani Victoria Beckham se totiž comebacku s největší pravděpodobností účastnit nebudou.

Trojice zbylých původních členek Geri, Emma a Mel B si nyní říká GEM a k oslavě velkého výročí vypustila neokázalé čtyřicetisekundové video (ke zhlédnutí pod článkem), v němž se mluví o velké podpoře fanoušků a také o plánech na obří party. Tou by podle všeho mělo být vystoupení v londýnském Hyde Parku v průběhu příštího roku. Nízká kvalita videa a neurčitost celého sdělení však nepřímo svědčí o tom, že tenhle comeback se mezi ty vydařené nejspíše nezapíše.

Spice Girls
© thespicegirls.com
Celý letošní rok se zejména britskými médii šířily zvěsti o plánech na velký návrat popové pětice, která mezi lety 1996 a 1998 způsobovala světové šílenství. Mělo se navazovat na úspěšné (ovšem předčasně ukončené) světové turné z přelomu let 2007 a 2008, ovšem už od začátku se mluvilo o velké zdrženlivosti Victorie Beckham. Ta jakožto úspěšná návrhářka již delší dobu upozorňovala na změnu priorit ve svém životě, v němž pro profesi popové zpěvačky už nezbývá místo. Neúplný comeback pak za neuskutečnitelný označila Mel C, která v současnosti pracuje na novém sólovém albu. Jak to podle videa vypadá, obě své vzkazy myslely vážně. Jen pro zajímavost - ještě v roce 2014 nám bývalá Sporty Spice v rozhovoru pořízeném v Praze přiznala, že další turné se Spice Girls rozhodně nevylučuje.

Nyní je tedy vcelku možné, že posledním vystoupením, kterého se Spice Girls zúčastnily v kompletní sestavě, na dohlednou dobu zůstane to z roku 2012, kdy se skupina zúčastnila závěrečného ceremoniálu letních olympijských her. Připomeňme, že naposledy se dámy sešly o rok později při slavností premiéře muzikálu "Viva Forever!", který však skončil pouhých sedm měsíců poté, a to navíc ve ztrátě minimálně sto padesáti milionů korun.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY