Britské hitparády: Kanadský rapper osmým týdnem vítězně tančí, deskám vládne indie rock

06.06.2016 11:44 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Architects, Fifth Harmony a Louisa Johnson. To jsou jen některé z novinek, které se za uplynulý týden dostaly do horních dvaceti v ostrovním žebříčku. Nejstreamovanějším je v singlech i nadále Drake, čímž překonává vlastní rekord z minulého týdne. S novinkou se do čela vyšvihli Catfish And The Bottlemen.
Drake
© facebook interpreta
SINGLY - Zatímco si Drake v amerických prodejích nevede špatně, v britských je to fantazie. Osm po sobě jdoucích týdnů se rapper objevuje na vrcholku žebříčku, což je povšimnutí hodné, protože právě britské hitparády mají větší tendence k obměňování singlů na předních příčkách. Je to poprvé od roku 2007, kdy se zpěvák či zpěvačka usídlili na tak dlouho v čele. Jak už jsme zmínili v dřívějších komentářích, naposledy se to povedlo Rihanně s hitem "Umbrella".

Ačkoliv je stále nejstreamovanějším, prodeje postupně klesají i Drakeovi, což se ostatně již delší dobu očekává, ačkoliv v případě osmdesáti pěti tisíc kopií se stále jedná o solidní zakončení týdne. V uplynulých letech se kanadský interpret objevoval v horní desítce především díky hostování ve skladbách Rihanny. Tak je tomu v případě britských i amerických žebříčků.

Mezi nejvýše umístěné novinky pro minulý týden se řadí singl "Tears". Louisa Johnson, vítězka loňského X Factoru, si tak užívá již druhý pobyt v top desítce. Ihned po svém triumfu v hudební soutěži vydala "Forever Young", se kterým se tehdy vyšplhala na devítku.

Gnash, americký textař a hudebník, vstupuje do deseti nejprodávanějších s "I Hate You I Love U", a polepšuje si tak od předchozího týdne o čtyři příčky.

Dvacetiletý francouzský DJ Kungs se možná ještě nestačil prosadit na globální úrovni, v britském žebříčku se však prosazuje dostatečně a dostává se z devětadvacátého místa na desáté.

    Top 10 - singly:
  1. Drake ft. Wizkid & Kyla - One Dance
  2. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling
  3. Calvin Harris ft. Rihanna - This Is What You Came For
  4. Galantis - No Money
  5. Sia - Cheap Thrills
  6. N Clean Bandit ft. Louisa Johnson - Tears
  7. Drake ft. Rihanna - Too Good
  8. Gnash ft. Olivia O'Brien - I Hate U Love You
  9. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  10. Kungs ft. Cookin' On 3 Burners - This Girl

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Catfish And The Bottlemen
© facebook interpreta
DESKY - Catfish And The Bottlemen s novým, v pořadí druhým albem dobývají britské hudební vlny. "The Ride" dominuje s třiceti osmi tisíci prodanými kopiemi a následuje úspěch kapely na letošních Brit Awards.

Drake se tak drží na druhé příčce, následován Beyoncé, která si tentokrát o jedno místo polepšuje. Spokojení mohou být i Coldplay, jejichž "A Head Full Of Dreams" poskočila o čtyři příčky, za což mohou britští hudebníci vděčit právě probíhajícímu turné.

Do horní pětky se vrací ABC s deskou "The Lexicon Of Love II", jež je jejich prvním umístěním v top desítce za posledních dvacet šest let. S další novinkou přicházejí tvrdě pracující slečny z Fifth Harmony. Nové album rozhodně neodflákly, nebo tak alespoň hovoří jejich umístění. "Reflection" se totiž v loňském roce nedostala nad osmnácté místo. V prvním týdnu jsou šesté, a nechávají tak za sebou i Arianu Grande.

Do top dvaceti se dostali Architects s novinkou "All Our Gods Have Abandoned Us". Ačkoliv je opustili všichni bozi, fanoušci zjevně zůstali.

    Top 10 - alba:
  1. N Catfish And The Bottlemen - The Ride
  2. Drake - Views
  3. Beyoncé - Lemonade
  4. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  5. N ABC - The Lexicon Of Love II
  6. N Fifth Harmony - 7/27
  7. Jess Glynne - I Cry When I Laugh
  8. Ariana Grande - Dangerous Woman
  9. Little Mix - Get Weird
  10. Adele - 25

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY