PSH a Jablkoň vystoupí o víkendu v parku Parukářka v Praze

01.06.2016 13:35 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jedna z předních českých hiphopových formací PSH a tuzemská folková legenda skupina Jablkoň vystoupí v parku Parukářka na pražském Žižkově. Oba koncerty se uskuteční v rámci dvoudenního programu Žižkovského pivobraní v termínu 3. a 4. června 2016. Vstupné na akci je zdarma.

V pátek se na hlavním pódiu v pražském parku představí jedna z legendárních českých hiphopových kapel, formace PSH. Ve složení Vladimir 518, Orion a Mike Trafik tak návštěvníci festivalu uslyší zásadní skladby i novinky z tvorby rapové legendy České republiky.

"Zahrajeme zcela novej set, kterej teď zkoušíme. Po více než dvou letech zapracováváme nové hity a moc se na to těšíme," informuje před koncertem DJ Mike Trafik z PSH. Kapela je navíc známá svým patriotismem k hlavnímu městu, a tak ke koncertu v parku Parukářka Trafik dodal: "Vztah k Parukářce mám zcela zásadní. Byl jsem u prvního piva, v první den otevření místního občerstvení. Dvacet let jsem bydlel přímo pod kopcem v Jeseniově ulici. Jsem Žižkovskej patriot...". Kapela PSH v minulosti kromě umělců z hiphopové branže spolupracovala také s Darou Rolins, Otou Klempířem, Terezou Černochovou nebo Romanem Holým.

Další zajímavou kapelou, která v rámci Žižkovského pivobraní vystoupí, je hudební skupina Jablkoň. Ta hudební fanoušky potěší v sobotním programu. Multižánrová hudební formace ve své tvorbě mísí prvky folku, rocku i jazzu. "Na Pivobraní chystáme speciální program To nejlepší z Jablkoně. Našim cílem je přidat Parukářce na kráse a pohodě a ubrat psychiatrům pár potencionálních zákazníků," řekl k připravovanému koncertu zpěvák kapely Jablkoň Pavel Němec. Kapela získala v minulosti několik hudebních ocenění. Mezi ně patří cena Anděl nebo divácká cena festivalu Toolwood v Mnichově. Skupina na minulých albech spolupracovala například s houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným, jazzmanem Jiřím Stivínem nebo zpěvačkou Zuzanou Lapčíkovou.

V rámci návštěvy Žižkovského pivobraní budou mít návštěvníci šanci ochutnat více než sto druhů pivního nápoje, ochutnat vybrané gastronomické speciality nebo se utkat v netradičních pivních soutěžích. Více informací najdete na facebookovém profilu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY