Autorem dalšího dílu kompilace "Late Night Tales" je Ólafur Arnalds

08.06.2016 14:47 - Dan Hájek | foto: Héðinn Eiríksson

Od vydání poslední studiovky Ólafura Arnaldse "For Now I Am Winter" už to jsou tři roky, které vyplnil mnoha dalšími kooperacemi ("Trance Frendz" s Nilsem Frahmem, "The Chopin Project" s Alice Sara Ott) nebo prací v rámci projektu Kiasmos (s nímž v červenci přijede i na letošní ročník Colours Of Ostrava). A právě po Nilsovi převezme štafetu se sestavením kompilace "Late Night Tales", která si pevně drží svůj koncept, včetně závěrečného mluveného slova (jednu z povídek načetl i Benedict Cumberbatch).

Ólafur Arnalds - Late Night Tales
© facebook interpreta
Ólafur se tak zařadí do celkem rozsáhlé řady hudebníků (Air, Groove Armada, Kid Loco, Four Tet, Röyksopp, Jon Hopkins a mnoho dalších); samotný vizuál vidíte vlevo. "Late Night Tales" prezentují selekci hudby daného autora do pozdní noci a často na ní naleznete i exkluzivní skladby. Ólafur Arnalds nachystal multižánrový soundtrack svého života (jak to osobně nazval), ve kterém zaslechnete i výběr interpretů z jeho rodné domoviny, nemálo tracků z tanečního ranku a pro něj velmi spřízněných instrumentací. V závěru pak bude text "Undone" (od Anam Sufi) čtený Davidem Tennantem, s nímž se Arnalds potkal v seriálu "Broadchurch" (pro který napsal všechnu hudbu).

Tento díl bude v něčem přece jen speciální, Ólafur Arnalds pro něj nachystal totiž hned pětici nových kompozic. Z vlastní tvorby připojil dvě nové instrumentálky "RGB" a "Kinesthesia I", které zatím nikde jinde nevyšly. S Janusem Rasmussenem (druhá polovička Kiasmos) dali dohromady track "Orgoned". Největším překvapením je však vokální vsuvka, cover Destiny's Child "Say My Name", té hlas propůjčil osvědčený Arnór Dan a stala se i první oficiální ochutnávkou.

Další díl kompilace "Late Night Tales" v režii Ólafura Arnaldse vyjde již 24. června na CD, 2LP a jako download, tracklist vypadá následovně: Hjálmar Lárusson and Jónbjörn Gíslason - Jómsvíkingarímur - ýta feldi eigi rór, Julianna Barwick - Forever, Koreless - Last Remnants, Odesza - How Did I Get Here (Instrumental), Anois - A Noise, Samaris - Góða Tungl, Ólafur Arnalds - RGB, Rival Consoles - Pre, Four Tet - Lion (Jamie xx Remix), Jai Paul - Jasmine, James Blake - Our Love Comes Back, Spooky Black - Pull, Ólafur Arnalds - Say My Name (feat. Arnór Dan), Sarah Neufeld & Colin Stetson - And Still They Move, Kiasmos - Orgoned, Ólafur Arnalds - Kinesthesia I, Hjaltalín - Ethereal, David Tennant - Undone (Exclusive Spoken Word). "Say My Name" si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY