Justin Bieber a Skrillex půjdou k soudu. Pro své "Sorry" měli vykrást americkou zpěvačku

28.05.2016 21:04 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Ať už byly reakce na novinku Justina Biebera "Purpose" rozličné, minimálně singl "Sorry" se mu skutečně povedl a nejednoho původního odpůrce přivedl k jeho tvorbě. Track z producentské dílny Skrillexe dle všeho ale nevznikl v souladu se zákonem. Americká zpěvačka Casey Dienel, vystupující pod uměleckým jménem White Hinterland, dvojici obvinila z vykradení jejího vlastního songu "Ring The Bell". Konkrétně se jedná o úvodní vokální pasáž.

"Tvorba originální hudby je mou životní vášní, je to ale náročné a bere mi to čas. Během skládání 'Ring The Bell' jsem prolila krev, pot a slzy a jsem skutečně pyšná na výsledný produkt, který v Rolling Stones zařadili do svého žebříčku nejoblíbenějších songů. Po celou dobu své kariéry pracuji tvrdě, abych si zajistila nezávislost a tvůrčí kontrolu, a tak pro mě bylo skutečně šokem, když jsem se dozvěděla, že moje práce byla zneužita bez mého povolení," píše hudebnice v rozsáhlém příspěvku na svém Facebooku.

Tým za skladbou "Sorry" se podle svých slov nejprve pokoušela kontaktovat soukromě. Z důvodu naprosté ignorace z druhé strany se ale rozhodla podat v tomto týdnu žalobu. Nezastavila ji ani skutečnost, že v nadcházející soudní při pravděpodobně nemá proti dvaadvacetiletému zpěvákovi příliš mnoho šancí. "Justin Bieber je jeden z největších světových interpretů a je mi jasné, že společně se svým týmem půjde proti mně do plného útoku. Nemám ale žádnou jinou možnost. Jsem přesvědčená, že je mou povinností postavit se za svou hudbu a umění," stojí na sociální síti.

Jak moc je její žaloba na místě, můžete posoudit poslechnutím obou zmiňovaných nahrávek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY