Lou Rhodes má hotovo, "theyesandeye" vyjde v červenci

24.05.2016 13:40 - Dan Hájek | foto: Laura Williams

Jak jsme již loni informovali, Lou Rhodes pomalu dokončovala svou čtvrtou desku. Tehdy k ní uvolnila píseň "Angels" (tedy cover love songu The xx) a v mezičase pak k dobru připojila singlovku "All The Birds" (můžete si ji poslechnou níže). Nyní jsou již k mání i další podrobnosti - nová kolekce ponese titul "theyesandeye", nakonec vyjde v pátek 22. července u labelu Nude a pomohl ji produkovat Simon Byrt.

Natáčelo se na anglickém venkově (v oblasti Wiltshire), v malém studiu se stařičkými instrumenty a technikou (prý se tu kdysi potulovali i Beach Boys). Použity byly i ruchy venkova a kromě Simona, který usedl za klavír a klávesové nástroje, se zde v průběhu tvůrčího procesu sešli kytarista Ian Kellet, za bicími Nikolaj Bjerre, autor smyčcových aranží Danny Keane a harfista Tom Moth. Lou si tentokráte dala za cíl zachytit křehkou atmosféru těchto míst během tajuplného jara s přesahem ke květinové psychedelii a tradičním postupům nahrávání.

Dle prvních poslechů je patrné, že na svém dalším albu bude opět utíkat od elektronické alchymie domovských Lamb a bude čerpat přírodní energii. "theyesandeye" by mělo přinést těchto jedenáct songů (převážně baladického ražení): All The Birds, All I Need, Angels, Sea Organ, Them, Hope & Glory, Circle Song, Sun & Moon, Full Moon, Never Forget, Magic Ride. "All The Birds" tedy bude celé toto dobrodružství otevírat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY