Iggy Pop v "Sunday" diktuje na pódiu a věnuje se Tai-chi

17.05.2016 14:01 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Stále inspirativní legenda Iggy Pop společně s Joshem Hommem z Queens Of The Stone Age a dalšími zavedenými muzikanty dali vzniknout kolaboraci snů, z níž letos na jaře vzešlo album "Post Pop Depression". Nahrávka mazácky, ale zároveň moderně reinventuje poctivě rockové tradice a sklízí úspěch ze všech stran. Naštěstí pro fanoušky obou zúčastněných veličin se projekt neomezuje pouze na studiovou story, pánové ho provětrají na společném turné a pozornost věnují i videoklipům.

Klip, kterého se dočkal singl "Sunday", z velké části tvoří skládanka záběrů z počátečních zkoušek superkapely, koncertu v losangeleském Teragram Ballroom a ze studia Rancho De La Luna, kde se nahrávání desky soustředilo. Syrový ráz rozpálené Kalifornie dodává videu atmosféru a skvěle rámuje nesmrtelnou auru, která vyzařuje jak ze šlachovitého Iggyho, zachyceného coby letitého milovníka Tai-chi a démonického pána pódia, tak Hommea, který zase venčí svoji skvostnou motorku.

Režisér Andreas Neumann dává vyniknout oběma hvězdám jako solitérům, hmatatelné charisma a sílu rock'n'rollu ale používá jako přirozené pojítko mezi jimi oběma i diváky. Koneckonců, kdo by se alespoň na chvíli nechtěl stát součástí jejich kalifornské seance?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY