Slovenští Fúzy Múzy zvítězili nad českým Pianem v soutěži Jednou ranou na Sziget

12.05.2016 09:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

V pražském Rock café skončil druhý ročník soutěže Jednou ranou na Sziget vítězstvím kapely Fúzy Múzy. Součet hlasů návštěvníků ze tří finálových koncertů přinesl muzikantům ze Slovenska nejen vítězství v soutěži nad druhou finálovou kapelou, kterou bylo pražské PIANO, ale hlavně jistotu koncertu na Szigetu, největším festivalu střední Evropy.

Maďarský Sziget se v Budapešti letos koná 10. - 17. srpna a vystoupí na něm takové hvězdy jako Rihanna, Muse, Sia, Manu Chao, David Guetta, Die Antwoord, Bastille, Noel Gallagher's High Flying Birds a další.

"Soutěžní koncerty byly pro nás přínosné a inspirativní. Je to pro naši kapelu veliká zkušenost. Tešíme se z toho, že vystoupíme na festivalu Sziget. Děkujeme každému, kdo nás podpořil, příběh Fúzy Múzy pokračuje," komentuje vítězství člen kapely Fúzy Múzy Juraj Staviarsky.

PIANO (CZ) a Fúzy Múzy (SK), které do finále z více než 260 přihlášených kapel vybrala odborná porota, usilovali o přízeň fanoušků na třech koncertech. Hlasovat mohli návštěvníci koncertů v Bratislavě v KC Dunaj, v Brně na Flédě a v Praze v Rock Café. Celkový výsledek hlasování a první gratulaci pronesl v pražském klubu Rock Café beatboxer, zpěvák, skladatel a moderátor En.Dru, který tak zůstává zatím jediným zástupcem z ČR v programu tohoto obřího festivalu. Slovensko, kromě vítězné kapely Fúzy Múzy, reprezentují Queer Jane. V prvním ročníku soutěže Jednou ranou na Sziget v roce 2015 zvítězila kapela Ghost Of You.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY