Nováčci Pretty Vicious se v "Cave Song" ukazují v civilu

17.05.2016 10:48 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Jestli si na Ostrovech někoho obzvlášť hýčkají, je to omladina z Walesu, která si říká Pretty Vicious a médiím asociuje rané Arctic Monkeys nebo The Libertines. Partička teenagerů odehrála svůj první koncert teprve na sklonku roku 2014, od té doby ale jejich hvězda stále stoupá. Předskakovala Manic Street Preachers, The Vaccines nebo Wolf Alice, headlinovala BBC Introducing Stage na loňském Glastonbury a v podstatě okamžitě získala kontrakt s Virgin Records.

Na počátku jejich rychlého vzestupu byla pecka s názvem "Cave Song", která se v obměněné verzi objevuje i na stejnojmenném EP z letošního roku a ke které kapela nedávno představila videoklip. Nováčci v něm odhalují podhoubí, ze kterého pochází. Město Myrthur Tydfil je podle jejich slov zapadákov, ve kterém není pořádně do čeho píchnout. "Člověku je rychle na nic z věčného poflakování se. Buď spadne do drog a chlastu, nebo vezme do ruky kytaru a založí kapelu", říkají stoupající hvězdy. Na druhou stranu ale dodávají, že strnulost zdejšího prostředí jim pomohla soustředit se na svůj vlastní svět a cíle.

Klip je zcela logická a přirozená sonda do života kapely, která sice díky civilnímu přístupu s nulovými uměleckými ambicemi ztrácí na sexappealu, ze stejného důvodu ale může být zajímavý pro fanoušky z řad jejích vrstevníků. A Pretty Vicious budou mít pěknou vzpomínku na svoje teenage léta. To koneckonců není vůbec málo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY