Drake si v britském žebříčku užívá dvojí výhled z vrcholu

07.05.2016 13:29 - Karolína Stránská | foto: UMG Recordings

Kanadský rapper si tento týden nemá skutečně na co stěžovat. Nejen, že si udržel nejvyšší pozici se singlem "One Dance", ale i jeho nové album zahajuje svůj první týden v čele žebříčku. Drake s prodanými kopiemi pokořuje rekord, se kterým Beyoncé v uplynulém týdnu smetla čelní pozice.
Drake
© facebook interpreta
SINGLY - Na singlovém poli není "One Dance" novinkou. Svůj čtvrtý týden prožívá Drake na první příčce, kterou si zajistil 141 tisíci kombinovanými prodeji. Skladba dosáhla 8,95 milionů streamů během sedmi dní, čímž rapper překonal svůj vlastní rekord z minulého týdne. Calvin Harris a Rihanna si tak zatím musí počkat na druhém místě s novinkou "This Is What you Came For". Pro Harrise je to již dvacátý singl v top desítce.

Sia s "Cheap Thrills" ustupuje na třetí místo, o jednu příčku se posouvá i Mike Posner s pilulkou. Švédské elektronické duo Galantis jsou bez peněz. To se však právě díky euforickému, roztančenému singlu "No Money" možná brzy změní. Tento týden je to pro ně osmé místo. Beyoncé svůj první týden v hitparádě naznačila, že se v ní hodla zdržet. Ani tento týden si její singly nevedou špatně. "Hold Up" si polepšuje na jedenácté místo.

Spojení DJ Snake & Bipolar Sunshine se usazuje za ní na místě dvanáctém a Desiigner a jeho "Panda", překvapení hitparád napříč oceány, dosahují na patnáctku.

Ariana Grande novými singly láká fanoušky na novou desku, které se dočkáme ještě tento měsíc. S "Dangerous Woman" na dvacátém osmém místě dokazuje, že (nejen) hlasově dospívá.

Nick Jonas si k intimnímu, procítěnému klipu k singlu "Close" pozval Tove Lo a výsledkem je vyrýsovaná nadprůměrnost, která se tento týden probojovala do horní čtyřicítky.

    Top 10 - singly:
  1. Drake ft. Wizkid & Kyla - One Dance
  2. N Calvin Harris ft. Rihanna - This Is What You Came For
  3. Sia - Cheap Thrills
  4. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  5. Fifth Harmony ft. Ty Dolla Sign - Work From Home
  6. DNCE - Cake By The Ocean
  7. Zara Larsson - Lush Life
  8. Galantis - No Money
  9. Alan Walker - Faded
  10. Tinie Tempah ft. Zara Larsson - Girls Like

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Drake
© facebook interpreta
DESKY - Jedná se o druhé nejprodávanější album hned po "Blackstar" Davida Bowieho. Zdálo by se, že si sami sobě vykrádáme obsah článků. Stejná deklamace, která se v uplynulém týdnu týkala Beyoncé, však tentokrát míří směrem k Drakeovi. Stejně jako Kanye a další kolegové, včetně Rihanny, i Drake se zdánlivě odchyluje od líbivého, upbeat stylu, který oslovoval mladé masy. "Views" se ubírají umělečtějším směrem a dělí fanoušky na ohromené a nepřesvědčené. Drakeovi to nicméně může být jedno, neboť se svou výchozí pozicí měl s přejmenovaným albem úspěch víceméně zaručen, o čemž koneckonců svědčí 78 tisíc prodaných kusů "Views" první týden po uvedení. Pro rappera je to první album, které kdy přistálo na vrcholku ostrovního žebříčku.

Ačkoliv se o kanadském interpretovi, jenž komíhavě roztančil davy hitem "Hotline Bling", hovoří dost, v albovém žebříčku nenalezneme jen jeho. Beyoncé kralovala intenzivně, leč krátce a tento týden se posouvá na druhé místo. O jednu příčku ustupuje také "výběrovka" Prince.

S "výběrovkou" se ostatně do top desítky po dvou dekádách vrací i Billy Ocean, pro jehož "Here You Are: The Best Of" je to čtvrté místo. Další novinka následuje hned za ním. Na pátém místě začínají svůj první týden skotští rockeři z Travis s novým albem "Everything At Once".

Po nečekaném úspěchu cover verze "The Sound Of Silence" si metaloví Disturbed polepšili s deskou "Immortalized" o celých osm míst.

Neopouští nás ani Prince, ani David Bowie. Na obě hudební legendy natrefíme v nižších pozicích, které jsou však dlouhodobou připomínkou jejich uměleckého dopadu.

    Top 10 - alba:
  1. N Drake - Views
  2. Beyoncé - Lemonade
  3. Prince - The Very Best Of
  4. N Billy Ocean - Here You Are - The Best Of
  5. N Travis - Everything At Once
  6. Sia - This Is Acting
  7. Jess Glynne - I Cry When I Laugh
  8. Adele - 25
  9. Justin Bieber - Purpose
  10. Little Mix - Get Weird

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY