Andrew Lloyd Webber Superstar

13.09.2002 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

"Andrew Lloyd Webber Masterpiece" na CD je záznamem galakoncertu složeného z nejznámějších skladeb proslulého skladatele A. L. Webbera. Pojďte si v naší recenzi přečíst, co si o tomto živáku z Pekingu myslíme a proč je to docela podraz na posluchače.
5/10

Andrew Lloyd Webber - Masterpiece

Skladby: Jesus Christ Superstar, Don't Cry For Me Argentina, The Beautiful Game, Gethsemane, Take That Look Off Your Face, The Jellicle Ball, Macavity:The Mystery Cat, Pie Jesu, Wishing You Were Somehow Here Again, Masquerade, The Perfect Year, As If We Never Said Goodbye, Friends For Life
Celkový čas: 54:09
Vydavatel: BMG
Brit Andrew Lloyd Webber (nar. v roce 1948) je nejslavnějším muzikálovým skladatelem. Jeho díla (muzikály "The Likes Of Us", "Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat", "Jesus Christ Superstar", "Jeewes", "Evita", "Tell Me On Sunday", "Cats", "Song & Dance", "Starlight Express", "The Phantom Of The Opera", "Aspects Of Love", "Sunset Boulevard", "Whistle Down The Wind", "The Beautiful Game") se hrají v tisících reprízách na celém světě, ať už se jedná o scénu ve West Endu, na Broadwayi nebo v divadle Spirála. Muzikál "Cats" je vůbec nejúspěšnějším dílem svého druhu v historii. Připomeňme též, že v našich končinách zaznamenal fenomenální úspěch "Jesus Christ Superstar" a známe i "Evitu" nebo "Tell Me On Sunday", jenž se u nás hraje pod názvem "Líp se loučí v neděli" s Martou Kubišovou.

Patří se vážit si vynikajících umělců, i A. L. Webbera (navzdory tomu, že autor recenze vůbec není příznivcem muzikálů). I proto jistě došlo ke koncertu ve Všelidovém divadle v Pekingu (viz všudypřítomné rudé hvězdy v bookletu...). Recenzované CD si ale dovolím nazvat podvodem na posluchači. Nemíním pěvecké výkony třeba Elaine Paige nebo Krise Philipse a u "Pie Jesu" (u nás známé díky pěkné interpretaci Lucie Bílé) vždy pookřeju. Podvodem je fakt, že tento živý záznam má na CD má jen 54 minut, když tentýž koncert je k dispozici na DVD v plné délce tří hodin! Místo třiatřiceti skladeb si můžete poslechnout jen sestřih třinácti. Ano, jen drobečky z "Jesus Christ Superstar", "Evity", "Cats" a "Fantoma opery".

Tohle mne vytočilo. Nevědět o existenci DVD, asi bych byl smířlivější, ale takhle jsem, zaslepen zlobou, notně snížil hodnocení desky. A to jsem ani pořádně nenapsal, co na ní vlastně můžeme slyšet. I když., to je snad jasné - slavné a někdy až notoricky známé melodie (hned první dvě na začátku vůbec nejprofláklejší) v podání muzikálových hvězd a s doprovodem šedesátičlenného orchestru. Pro pekingské publikum byl koncert v září 2001 jistě superudálostí. CD "Masterpiece" ale je jen takový zvukový sampler. Když už jste příznivcem podobných produkcí, pořiďte si raději DVD nebo videokazetu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY