Nejprodávanější desky v USA měli The Lumineers a Deftones

21.04.2016 01:11 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Novinek rockových The Lumineers a Deftones se v Americe prodalo nejvíc, zatímco předchozí vítěz Kanye West přidal už jen tisícovku kusů. V singlech podeváté zvítězila Rihanna, na její trůn má ale spadeno Desiigner s hitem "Panda". Nahoru se posunuli Mike Posner a DNCE. Rekordu dosáhl Justin Bieber.
Rihanna Drake - Work
© facebook interpreta
SINGLY - Rihanna si s "Work" možná zlato užila podeváté a naposledy. Její neotřesitelná pozice ve streamech byla dobyta: s 26 miliony přehrání prohrála s Desiignerem, který s "Pandou" dosáhl 28,5 milionů. A protože už spadla v rádiích pod sto milionů a downloadů měla jen 52 tisíc (-18 %), výměna na špici je na spadnutí.

Jak jsme již informovali, zpěvačka zaznamenala už 60. kumulativní týden ve vedení singlů a má jich tak už více než The Beatles. Zároveň už 41 týdnů nikdo narozený v USA nestanul na nejvyšším stupínku.

Zpátky k pandě. Desiigner nezískal pouze ve streamech, v downloadech byl s 87 tisíci (+23 %, Digital Gainer) čtvrtý a s 34% nárůstem debutoval v Radio Songs s 34 miliony impresí.

Tři skladby, které přeskočil, si tak shodně o jedno místo pohoršily, "7 Years" spadla na bronz, "No" na čtyřku a "Pillowtalk" na pětku. Lukas Graham začali ztrácet v downloadech i streamech, nahoru je ale ženou rádia. Nových maxim dosáhli Mike Posner, šestky, a Fifth Harmony, sedmičky.

Do Top 10 se ještě vlezli DNCE, G-Eazy a... Justin Bieber! Ano, je to tak, nakonec "Love Yourself" překonalo rekord a od svého debutu v první desítce strávilo nepřetržitě 22 týdnů v této elitní sekci. 21 týdnů předtím dosáhl s "Sorry" a "What Do You Mean?", podobně jako to dokázali Maroon 5 s "Sugar" a Nicki Minaj se "Starships".

Digital i Airplay Gainer byl Drake, když s "One Dance" ovládl downloady (119 tisíc, +14 %) a v rádiích debutoval s 33 miliony. Nejvyšší novinku měli Pitbull a Enrique Iglesias s "Messin' Around" na sedmdesátce, já doporučuju především devadesáté druhé "Ain't Your Mama" Jennifer Lopez.

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna feat. Drake - Work
  2. Desiigner - Panda
  3. Lukas Graham - 7 Years
  4. Meghan Trainor - No
  5. Zayn Malik - Pillowtalk
  6. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  7. Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home
  8. Justin Bieber - Love Yourself
  9. DNCE - Cake By The Ocean
  10. G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


The Lumineers - Cleopatra
© facebook interpreta
DESKY - Na zlatu a stříbru máme zástupce rocku, nemůžou být ale různější. Vyhráli folkrockoví The Lumineers s druhou studiovkou "Cleopatra" a za nimi skončili metaloví Deftones s osmou nahrávkou "Gore". V řeči čísel to bylo 125 versus 71 tisíc jednotek, takže skoro 2 ku 1. Pro autory "Ho Hey" to je první vítězství, eponymní debut byl maximálně stříbrný. Nesmutní ale ani Deftones, vyrovnali své dosavadní nejlepší umístění.

Na bronz spadl Chris Stapleton a čtvrtý byl Kanye West. "The Life Of Pablo" benefituje téměř pouze ze streamů, protože se prodalo už jen tisíc dalších kopií přes rapperovy vlastní a partnerské kanály.

Na konci druhé desítky můžeme najít novinky Zakka Wylda ("Book Of Shadows II") a Bena Harpera & The Innocent Criminals ("Call It What It Is"), všelijak přijatý počin M83 "Junk" odstartoval na 26. příčce.

    Top 10 - alba:
  1.  N The Lumineers - Cleopatra (125 tisíc jednotek)
  2.  N Deftones - Gore (71)
  3. Chris Stapleton - Traveller (48, -34 %)
  4. Kanye West - The Life Of Pablo (47, -50 %)
  5. Rihanna - ANTI (44, -9 %)
  6. Justin Bieber - Purpose (38, -10 %)
  7. twenty one pilots - Blurryface (33, +11 %)
  8. Zayn - Mind Of Mine (31, -30 %)
  9. Adele - 25 (30, -17 %)
  10. Lukas Graham - Lukas Graham (27, -55 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY