Roxette zrušili celé nadcházející letní turné, lékaři doporučili Marii již nekoncertovat

18.04.2016 14:04 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Je to jen pár dní, co švédské duo Roxette potěšilo milióny fanoušků informací o novém studiovém albu, nyní ale přichází velká rána - kapela ruší všechny nadcházející koncerty.

Jak se uvádí v oficiální tiskové zprávě, i přesto, že by Roxette chtěli poslední část úspěšného "RoXXXette 30th Anniversary Tour" odehrát, lékaři zpěvačce Marii Fredriksson doporučili, aby vzhledem ke svému zdravotnímu stavu již nekoncertovala. Ta se rozhodla dát na jejich radu, což má za následek zrušení čtrnácti letních koncertů, které se měly uskutečnit mezi 3. červnem a 11. zářím tohoto roku, kdy Per a Marie měli vystoupit například ve Švýcarsku, Finsku, Rakousku, Německu, Rusku, ale také u našich sousedů na Slovensku.

"Bylo to úžasných třicet let! Necítím nic jiného než radost a štěstí, když se kouknu do minulosti na světová turné Roxette. Všechny ty koncerty a vzpomínky za ta léta budou navždy velkou součástí mého života. Obzvláště jsem hrdá a vděčná, že jsem se po těžké nemoci mohla v roce 2009 vrátit zpět a byla schopná s Roxette ještě párkrát obletět celý svět. Bohužel, dny mého koncertování jsou u konce a já bych této příležitosti chtěla využít k poděkování našim úžasným fanouškům, kteří nás doprovázeli na této dlouhé a klikaté cestě," dodává k celé události sama zpěvačka.

Připomeňme, že zdravotní stav Marie Fredriksson nebyl valný už delší dobu. Velkou část posledního turné musela odzpívat vsedě a i její pěvecký výkon již nebyl takový, jak si ho pamatujeme z dob největší slávy. Těšit se tak místo koncertů můžeme už jen na novou desku "Good Karma", která vyjde již začátkem června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY