Nestárnoucí CocoRosie s novinkou "Heartache City" zavítají do Prahy

06.05.2016 11:03 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Všestranně umělecky nadané sestry Bianca a Sierra Cassady se vrátí do Prahy. CocoRosie v Divadle Archa 16. května představí svoje loňské album "Heartache City". Jako support vystoupí ambiciózní projekt SORNE z Floridy.

Už je to třináct let, co svět obrazila koupelnová deska "La Maison de Mon Rêve", kterou sourozenecká dvojice po osudovém znovushledání zahájila svoji hudební dráhu. Kolekce spontánně napsaných písniček, doprovázených zvuky digitálních hraček, které se dostaly do rukou dvěma nestárnoucím dětem, a charakteristické kňouravé vokály jako inspirované Billie Holiday se staly pojítkem projektu s tehdy rozmáhající se vlnou tzv. freakfolku a rychle se zapsala do historie. Kdo si ji zamiloval, toho zatím poslední deska tandemu s indiánskými kořeny musí chytnout za srdce.

"Omezily jsme se na esenciální, akustické nástroje, s minimem perkusí a doplnily je o hračky z našich starých kufrů, které jsme používaly v dobách debutu. Na rozdíl od psychedelických výprav našich předchozích dvou desek mají nové skladby prašný jižanský feeling a poetiku starých časů. Nahrávání jsme zakončily v Buenos Aires, které dodalo celé věci tu správnou nostalgickou náladu," přiblížily novinku vlastními slovy její autorky, které se do Prahy vrací už po několikáté a nepochybně vytvoří skvělou atmosféru.

Vstupenky na koncert jsou v předprodeji k dispozici v síti GoOut.cz za 490 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY