Týden nových desek na XPlaylistu je plný rocku a rapu

11.04.2016 08:05 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pěkné dubnové počasí, dětský pláč, ranní rosa a dědicovo kulhání nemívají dlouhého trvání. Další hvězdami nabitý týden nových desek na XPlaylistu rockem i rapem zavání.

Polly Jean Harvey stvořila své nové album "The Hope Six Demolition Project" u příležitosti veřejné multimediální exhibice v londýnském muzeu. Při psaní písniček (stejně jako u knihy poezie "The Hollow Of The Hand") procestovala Kosovo, Afghánistán a Washington D.C. spolu s fotografem a režisérem Seamusem Murphym, díky tomu můžete spoustu silně emotivních záběrů shlédnut v aktuálním klipu "The Wheel". Návštěvníci trenčínské Pohody se navíc můžou na krásnou PJH těšit 7. července 2016, kdy na festivalu vystoupí. A čtenáři magazínu Full Moon se zas můžou těšit na obsáhlý tematický materiál v čísle 60.

Vládci experimentálního rapu Dälek našli nový domov u heavy labelu Profound Lore a kultovní noisy trio tak může vydat desku "Asphalt For Eden", první dlouhohrající od "Gutter Tactics" (2009). Na artworku zapracoval Paul Romano, jehož tvorbu v minulosti využili i Mastodon nebo Trivium.

John Frusciante, bývalý kytarista Red Hot Chili Peppers, který se dal na dráhu synthpopu, ohlašuje zrození dalšího sólového EP "Foregrow", které je mimo jiné ovlivněno prací legendárního horrorového režiséra a skladatele Johna Carpentera. Ten shodou okolností vydává ve stejnou dobu pokračování loňské desky "Lost Themes I." Dvojka s názvem "Lost Themes II." je opět rodinnou spluprací, tentokrát se ale John se svým synem Codym a vnukem Danielem sešli v jednom městě a čerstvou hudbu složili společně, nikoliv na dálku, jako tomu bylo u jedničky. Naživo je tento electro prog rock možno zažít na barcelonském Primavera Sound festivalu.

Nejen u nás koncertně dost známá polská stoner/doomová Sunnata podniká kosmickou jízdu s albem "Zorya", které je hlubší, přímočařejší, tvrdší a navíc inspirované slovanskými mýty a legendami. Duben hojný vodou, říjen pivem, tak zase za týden.

Alba na týden 11. - 17. 4. 2016:

Cate Le Bon - Crab Day
Dälek - Asphalt For Eden
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - PersonA
Graham Nash - This Path Tonight
John Carpenter - Lost Themes II
John Frusciante - Foregrow
Kevin Morby - Singing Saw
Lush - Blind Spot
PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project
Prism Tats - Prism Tats
Sunnata - Zorya
Suuns - Hold/Still
The Coathangers - Nosebleed Weekend


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY