Svůj mix post rocku s experimentálními prvky představí na třetích dubnových Free Mondays Platonick Dive

17.04.2016 19:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

18. duben PLATONICK DIVE (IT) + PANDOO (CZ) - electronic future beats abstract electronic avantgarde electronic experimantal experimental post-rock shoegaze Italy

Sedněte si a poslouchejte příběh o tom, jak post-rock potkal elektronické experimenty. Hlavními hrdiny jsou Platonick Dive - trojice muzikantů z Itálie. Sami sebe popisují jako průzkumníky, protože jejich hudba je vlastně silný mix různých stylů. Občas trochu ambientní, ale nejvíc znatelná je silná vášeň pro elektronickou hudbu, delaye, hluboké beaty, syntetické linky a zasněný kytarový sound. Sami přiznávají, že skládání hudby pro ně bylo ze začátku jakousi formou terapie a cestou jak objevit a vyjádřit vlivy a inspirace mimo hudební normy, kterých byli přesyceni. Možná právě proto nese deska z roku 2013 název "Therapeutic Portrait".

Od jejich zrodu v roce 2010 se z vášně stalo jejich milované řemeslo a měli možnost sdílet stage s interprety jako jsou Efterklang, Blonde Redhead, Jon Hopkins, Four Tet, These New Puritans, Gold Panda nebo Sun Glitters. Podobným stylem jako jsou právě tito interpreti se Platonic Dive poslední dobou ubírají a je znát, že se rozhodli dobře.

Pandoo je přezdívka Jana Hrubého, paradoxně jemného hocha, který studuje filozofii na pařížské Sorbonně a kromě jiného píše songy. Kombinuje Bonobův groove se zpěvem Josého Gonzáleze a houslovým pidlikáním Owena Palletta. Smyčkuje, přebíhá od houslí ke klavíru a zpívá, zatímco publikum se spokojeně pohupuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY