Technicky zdatní Sama Dams zahrají na druhých dubnových Free Mondays

10.04.2016 19:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

11. duben SAMA DAMS (USA) + CLARKE AND THE HIMSELFS (USA) @ NoD - experimental, pop, noise, rock, post-rock Portland, Avant-Indie, experimental

V poměrně krátkém čase se prog a post-punková formace Sama Dams nechala inspirovat a vydala se cestou více uklidňujících instrumentálních prvků a experimentáního rocku. V roce 2013 vydali LP "No Vengeance", na kterém dokazují pozoruhodnou obratnost a svou technickou zdatnost, kterou by se mohli rovnat Radiohead. Jejich první track "My Ears Are Ringing" je neskutečně chytlavý a spojuje glitch a R’n’B. Je to taková cesta do tmy, podobná té, na kterou své posluchače vzali Radiohead s deskou "OK, Computer".

O jejich vydaném tracku "Comfort In Doubt" magazín Willamette Week napsal: "Je to vzácný release. který je nejenom příjemný ale také agresivně vyzývavý. Sama Dams už nebude brzy potřeba představovat." Pro své posluchače představují tu správnou vyváženost mezi edgy experimentální hudbou a karamelově sladkým popem. Díky tomu je tohle nekompromisní trio něčím, co by sis neměl nechat ujít.

Clarke And The Himselfs je rozšířená porce Clarka Aleksandra Howella. Co dříve začalo pouze s multi-track záznamy se postupem času přetransformovalo do plnohodnotné kapely se všemi zvuky a jediným členem. Jeho vystoupení jsou kombinací bicí, kytary, zpěvu, ale nečekej žádné smyčky, pouze chytlavý a silný zvuk.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY