V rádiích vládne naprosté bezvětří, v obchodech nejvíc kupujeme nové album Lucie Bílé

15.04.2016 12:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Rádia poslední týden naprosto stagnují, hned osm interpretů si v první desítce totiž udrželo svoji pozici. Zato v prodejích se odehrálo malé zemětřesení. Lucie Bílá se dle očekávání usadila na trůnu s novým albem "Hana", překvapili i Pet Shop Boys, kteří za jejich "Super" berou stříbrnou pozici.
Matt Simons - Catch & Release
© facebook interpreta
RÁDIA - Jak již bylo zmíněno, v rádiích se za poslední týden téměř nic neudálo. I nadále jim vévodí Matt Simons, druhé místo opět patří songu "Love Yourself" Justina Biebera, třetí jsou Twenty One Pilots. Čtvrté místo obhájila Sigala s hitem "Sweet Lovin'" a páté Duke Dumont s "Ocean Drive". Na šestce je opět "Na vodě" si užívající Xindl X a sedmičku berou X Ambassadors, kteří si polepšili o dvě příčky. Osmičku má podruhé za sebou Verona, na devítku z šestnáctky poskočil Kryštof se singlem "Tak pojď hledat břeh". Desítku uzavírají Lukas Graham, kteří jsou s hitem "7 Years" desátí již počtvrté.

Novinek je tentokrát pomálu, pouze čtyři. První je šestašedesátá a najdeme na ní kapelu Tame Impala s písní "The Less I Know The Better". Čtyřiasedmdesátá je domácí formace ATMO Music s aktuálním singlem "Valerie", o tři místa horší je spojení Sigaly, DJe Freshe a Imani v písni "Say You Do". Poslední novinka bere osmdesátku, kterou tentokrát okupuje zpěvačka Grace s hitovkou "You Don't Own Me".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Matt Simons - Catch & Release
  2. Justin Bieber - Love Yourself
  3. Twenty One Pilots - Stressed Out
  4. Sigala - Sweet Lovin'
  5. Duke Dumont - Ocean Drive
  6. Xindl X - Na vodě
  7. X Ambassadors - Renegades
  8. Verona - Endless Day
  9. Kryštof - Tak pojď hledat břeh
  10. Lukas Graham - 7 Years

Lucie Bílá - Hana
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Mezi stovkou nejprodávanějších alb tentokrát najdeme hned jedenáct novinek, přičemž ty nejvýše postavené získaly první a druhou příčku. Lucie Bílá dle očekávání zabodovala s novinkou "Hana", která si za pouhý týden prodeje vysloužila zlatou desku. Druzí jsou Pet Shop Boys a jejich skvělá nová studiovka s prostým názvem "Super". Na trojku spadla Adele, na čtyřku poskočil Joe Bonamassa s titulem "Blues Of Desperation".

První pětici uzavírají Kryštof s deskou "Srdcebeat", šestá je Barbora Poláková, za kterou následuje debut dua Slza s názvem "Katarze". O čtyři příčky si pohoršili AC/DC, kteří jsou s albem "Rock Or Bust" na osmém místě. Devítku si udržuje kompilace "Beatline 1967 - 1969", desátá je nová deska Iggyho Popa pojmenovaná "Post Pop Depression", která byla předchozí dva týdny pátá.

Další novinku najdeme na patnáctce, má ji na svědomí kapela Vltava s titulem "Čaroděj". Třiadvacátý je další díl kompilace "Taneční liga", na osmadvacátém místě je nová sólovka Gwen Stefani "This Is What The Truth Feels Like". Dvaatřicítku berou britští Asking Alexandria s novinkou "The Black", o sedm příček dál najdeme další metalovou kapelu - Metal Church a jejich jedenáctou desku s prostým názvem "XI".

Dvaačtyřicítku si uzmulo duo Underworld s novým albem "Barbara Barbara, We Face a Shining Future", o šest míst horší je novinka Kateřiny Chrobokové pojmenovaná "KATT - Veni Sancte Spiritus (Organ Works)". Osmaosmdesátý je Josef Páleníček s titulem "Janáček: Po zarostlém chodníčku", sedmadevadesátí jsou Rage Against The Machine se stejnojmenným albem.

Top 10 - prodejnost:
  1. N Lucie Bílá - Hana
  2. N Pet Shop Boys - Super
  3. Adele - 25
  4. Joe Bonamassa - Blues Of Desperation
  5. Kryštof - Srdcebeat
  6. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  7. Slza - Katarze
  8. AC/DC - Rock Or Bust
  9. ▬ Různí - Beatline 1967 - 1969
  10. Iggy Pop - Post Pop Depression

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 14. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY