Rock For People přivítá i CHVRCHES a navázal spolupráci s festivalem Pohoda

13.03.2016 15:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Organizátoři odtajnili další kapelu, která již za několik měsíců zamíří do hradeckého Festivalparku. 22. ročník Rock For People se koná mezi 3. a 5. červencem 2016.

Chvrches - jméno, které se v hudebních sférách zmiňuje s vykřičníkem už nějaký ten pátek. Skotské electropopové trio se úspěšně prohnalo nejednou hitparádou a žebříčkem. Debutové album "The Bones Of What You Believe" z roku 2013 dosáhlo celosvětově v prodejích již počtu přes pět set tisíc. Druhé album "Every Open Eye" z loňského roku se při nahrávání snažili chránit před vnějšími vlivy své slávy. Zkrátka se zavřeli ve sklepě ve studiu v Glasgow. Za necelé dva roky totiž odehráli téměř 400 vyprodaných koncertů po celém světě, což dokazuje, že jsou stále velmi žádaným zbožím.

Již minulý týden rozšířili line-up držitelé platinové desky, na ceny Grammy několikrát nominovaní Skillet. Do Čech poprvé zavítali v roce 2013 jako předskokani Nickelback. Od svého založení v roce 1996 prošli několika změnami v sestavě. Současné složení kapely John Cooper (zakládající člen), Korey Cooper, Jen Ledger a Seth Morisson se ustálilo v roce 2011 a o dva roky později vydali album "Rise". Momentálně jsou zavření ve studiu a pracují na nové desce.

Historicky první spolupráce mezi dvěma mohykány československé festivalové scény - festivaly Pohoda a Rock For People byla zahájena. Ode dneška mohou návštěvníci výhodně získat dvojnásobnou dávku muziky naživo. Více než týden nepřetržité hudby, zábavy, hudby, přátel, skvělé atmosféry a … hudby. Je to prosté. Připravili jsme ve spolupráci se slovenským festivalem Pohoda zvýhodněné kombo vstupenky na oba festivaly. Podrobné informace naleznete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY