System Of A Down nebo Avatar? Singl "For The Swarm" představuje švédské metalisty s novým zvukem

09.03.2016 15:06 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Švédové Avatar o sobě nedali nějakou dobu vědět. Až nyní se ukazuje, že pracovali na nástupci dva roky staré nahrávky "Hail The Apocalypse". Novinková deska nazvaná "Feathers & Flesh" má totiž svého prvního reprezentanta v podobě písně "For The Swarm" a kapela k němu rovnou natočila i videoklip.

Ústředním tématem jsou, jak už ostatně název písně napovídá, vosy. Animovaný klip je zvláštní, zejména pro metalovou kapelu, ale zajímavý a efektní. Samotná skladba překvapí svou melodičností a odklonem od tvrdého deathmetalového či později groovemetalového zvuku minulých desek. Avatar v nové písni trochu připomínají tvorbu Serje Tankiana a jeho System Of A Down. Zejména si z ní berou údernost a typickou strojovou rytmiku. "For The Swarm" je díky tomu hitovou skladbou. Na druhou stranu díky líbivějšímu a mainstreamovějšímu zvuku Avatar trochu balancují na hraně.

Uvidíme, co přinese zbytek alba, které má vyjít 13. května letošního roku, a jak novou tvář kapely přijmou ortodoxněji smýšlející fanoušci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY