Jelen se vrací koncertní hitovkou "Vlčí srdce". Láká na nové album a turné

04.03.2016 12:06 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Kapela Jelen se ve velmi krátké době etablovala mezi jednu z nejoblíbenějších tuzemských skupin. Na podzim minulého roku absolvovala velmi úspěšné a beznadějně vyprodané klubové turné, na které od začátku března navazuje jeho pokračováním. Nejen na turné, ale i na nadcházející druhou desku nyní láká i novým singlem.

Píseň "Vlčí srdce" je fanouškům koncertů již známa. Kapela ji hraje na svých vystoupeních již několik měsíců a song se stal jakousi neoficiální hymnou celého turné. "Ta píseň je především o svobodě. Ale i o tom, že zároveň chceme všichni někam patřit. A samozřejmě o kořenech, které jsou pro naši kapelu - nejen v muzice - dost zásadní téma," říká o energické novince frontman Jindra Polák.

Píseň "Vlčí srdce" si mezi fanoušky získala takovou oblibu, že několik desítek z nich k songu zveřejnilo na internetu i coververzi. Byly mezi nimi i dvě studentky Fakulty umění a designu Vysoké školy J.E. Purkeně v Ústí nad Labem - Katrin Bittnerová a Ivana Beranová, které v animované podobě navrhly i několik vteřin videa právě k této písni.

Hudebníkům z kapely se jejich výtvarné pojetí tak zalíbilo, že obě studentky požádali o dokončení celého videoklipu. "Výsledek naprosto předčil naše očekávání. Máme animovaný videoklip, který se nám velmi líbí po výtvarné stránce. Navíc má nadhled a vtip," dodává Ondřej Málek, baskytarista Jelenů.

Připomeňme, že pokračování turné kapely Jelen začíná již dnes (4. března) ve Frýdku Místku a následovat budou v průběhu března například koncerty v Karviné, Mladé Boleslavi, Plzni, Liberci, Olomouci, Jindřichově Hradci a Litomyšli.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY