Nové album M83 "Junk" vyjde v dubnu. Venku je už první ukázka "Do It, Try It"

03.03.2016 14:59 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

"Impozantní a různorodá," tak mluvil o nové desce francouzského projektu M83 jeho ústřední mozek Anthony Gonzalez v prosinci. Jak moc se jeho slova blížila pravdě, může posluchačům už nyní napovědět první ukázka "Do It, Try It". Společně s jejím vydáním muzikant v úterý oznámil, že sedmá studiovka ponese název "Junk" a vyjde 8. dubna.

M83 - Junk
© facebook interpreta
Zda byl nový singl inspirován motivačním guru Shiou LaBeoufem, netušíme. Celým albem však budou jednoznačně prostupovat vlivy osmdesátkových amerických seriálů jako "Punky Brewster " či "Who's The Boss".

"Mám pocit, že dnešní televizní série začínají znít a vypadat všechny stejně. Není v nich už žádný zápal. Album bude tedy poctou starým show," nechal se Gonzalez slyšet pro server Entertainment Weekly.

Podle "Do It, Try It" je hudebník skutečně nadále oddaný hudbě osmdesátých let. Jeho syntezátory ale pobízí k tanci víc než kdy jindy. Mimochodem povšimněte si, že stejně jako u Tame Impala v "Let It Happen", i tady refrén plyne v harmonii "Adagio For String" Samuela Barbera. Možná ne náhodou spolu tyto skupiny plánují společnou show. Během následujícího turné se M83 zastaví také na festivalu Colours Of Ostrava.

Kompletní tracklist "Junk" vypadá následovně: Do It, Try It, Go! (feat. Mai Lan), Walkway Blues (feat. Jordan Lawlor), Bibi The Dog (feat. Mai Lan),Moon Crystal, For The Kids (feat. Susanne Sundfør), Solitude, The Wizard, Laser Gun (feat. Mai Lan), Road Blaster, Tension, Atlantique Sud (feat. Mai Lan), Time Wind (feat. Beck), Ludivine, Sunday Night 1987.

"Do It, Try It" si poslechněte pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY