The Dumplings jsou sice v novém klipu klidní, ale ve čtvrtek to rozjedou na Flédě

25.02.2016 13:27 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Pokud se vám z polské hudby vybavuje jen klasický tanec či mezi státy pendlující Ewa Farna, přicházíte o popovou lahodu v podobě kapely The Dumplings.

Stejně jako jejich název, i jejich audiovizuální tvorba je především hravá. Elektropopová dvojka snoubí excentrický střední proud ve stylu Metronomy se zběsilými drajvy Hot Chip. Výsledkem je ryzí disko požitek. Debutové album "No Bad Days" se v Polsku v roce 2014 těšilo masivní oblibě. Elektronická magie, kterou Justyna Święs a Kuba Karaśel oplývají, je vystřelila na vrcholek současné polské indie scény. Důkazem toho budiž skladba "Technicolor Yawn", jež vás s obnaženými, pulzujícími beaty a éterickými vokály dotáhne bez větších problémů na taneční parket.

Na pastelové technicolorové divočiny, kterým je zasvěceno album "No Bad Days", navázali mladí hudebníci vyspělejším, promyšlenějším albem "Sea You Later", kde jsme svědky hlubších a temnějších námětů. Deska je považována za jednu z nejvydařenějších polských nahrávek posledních let a The Dumplings za ni obdrželi výroční cenu, tzv. Fryderyk Awards. Svou strukturou a popovou přístupností se však stále v mnohém podobá jejich neméně úspěšnému debutu. Desku velice jasně reprezentuje singl "Nie Gotujemy", jenž sází na jednoduchost a přesnost melodií spolu s úctyhodnými vokály. Hudební video je prostoupeno výjevy klidu, domáckosti a venkovského stereotypu. Že by se The Dumplings už tak mladí vyřádili?

Jisté je jen to, že se jejich tvorba od první desky vyrýsovala a upevnila v základech, což budete ostatně moci porovnat osobně i vy. The Dumplings zavítají ve čtvrtek 25. února od 21:00 na brněnskou Flédu. Pokud máte zrovna volný večer a nevíte, co s ním, máte ještě pár hodin, abyste si sehnali vstupenky a okusili, jak vypadá pop u našich sousedů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY