Adele stále vládne rádiím, David Bowie prodejům. Skvělý start zaznamenal Elton John

19.02.2016 13:41 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V tuzemských rádiích máme tento týden sice pár novinek, žádná z nich ale prozatím neatakuje přední příčky. To ale neplatí v prodejním žebříčku. I nadále sice kraluje David Bowie s deskou "Blackstar", velmi slibný start ale předvedl Elton John, který s novou studiovkou vyskočil až na šesté místo.
Adele - Hello
© facebook interpreta
RÁDIA - Rádiová IFPI tento týden ničím úplně nešokuje, ale minimálně v první desítce můžeme vnímat pár náznaků, že se něco děje. Adele je sice stále první, ale již na dvojce je velmi milé překvapení - půvabná Elle King se svým hitem "Ex's & Oh's". Trojku má Xindl X a Mirka Miškechová, na čtyřku se posunul Jakub Ondra se singlem "On The Menu". První pětici uzavírá Naughty Boy s hitem "Runnin' (Lose It All)", ve kterém září hlavně Beyoncé.

Na šestce hledejte aktuální hit X Ambassadors, sedmičku mají Twenty One Pilots, jejichž singlovka "Stressed Out" si (nejen) díky koncertu v Česku polepšila o devatenáct míst. Osmá je Verona s "Endless Day", devítku bere David Guetta, Sia a Fetty Wap za singl "Bang My Head", na desítku z trojky padá projekt Duke Dumont s "Ocean Drive".

První novinku najdeme až na šestačtyřicítce, jedná se ale o jeden z největších tanečních hitů posledních týdnů. Takže vyčkejme, co předvede norský DJ a producent Alan Walker s písní "Faded" do budoucna. Další novinka je sedmapadesátá, jde o cover hitu Tracy Chapman "Fast Car", o který se postaral projekt Jonas Blue & Dakota. Shawn Mendes a Camilla Cabello berou za "I Know What You Did Last Summer" pětasedmdesátku, o místo horší je Felix Jaehn se svojí novinkou "Book Of Love".

Selena Gomez se konečně do IFPI propracovala s hitem "Hands To Myself", s kterým v prvním týdnu dosáhla na dvaaosmdesátku. O stupínek níž je se svojí novinkou "In The Night" The Weeknd. Osmaosmdesátka je šťastná pro nový český projekt Hodiny a jejich debut "Stmívání". Poslední novinka je čtyřiadevadesátá a má ji na svědomí G-Easy a Bebe Rexha a jmenuje se "Me, Myself & I".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Hello
  2. Elle King - Ex's & Oh's
  3. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  4. Jakub Ondra - On The Menu
  5. Naughty Boy & Beyoncé & Arrow Benjamin - Runnin‘ (Lose It All)
  6. X Ambassadors - Renegades
  7. Twenty One Pilots - Stressed Out
  8. Verona - Endless Day
  9. David Guetta feat. Sia & Fetty Wap - Bang My Head
  10. Duke Dumont - Ocean Drive

David Bowie - Blackstar
© facebook interpreta
PRODEJNOST - David Bowie i nadále pevně svírá opratě tuzemských prodejů, jeho album "Blackstar" je první už celý měsíc. Na dvojku se z trojky vrací Adele s "25", na třetí místo poskočila ze čtyřky tuzemská kompilace "Beatline 1967 - 1969". Čtyřku si odnáší Avantasia s albem "Ghostlights", páté místo obhájila kapela Kryštof s titulem "Srdcebeat".

Na šestce je první z jedenácti novinek. Má ji na svědomí Elton John a jde o jeho nové studiové album "Wonderful Crazy Night". Sedmičku berou Coldplay s albem "A Head Full Of Dreams", osmičku Slza s debutem "Katarze". Devátá je další novinka, pětadvacet let své existence novou studiovkou "Intacto" oslavila kapela XIII. Století. První desítku uzavírá Barbora Poláková.

Na dvanáctém místě startuje Rihanna a její nekomerční album "Anti", na třiadvacátém pravidelná zimní kompilace s aktuálními hity pojmenovaná "Cool Ice Hits 2016". Třiatřicítku si v prvním týdnu v IFPI uzmul Charlie Puth s debutem "Nine Track Mind", dvaačtyřicáté místo má rozsáhlá reedice desky "Both Sides" od Phila Collinse a druhou padesátku načíná kompilace zamilovaných písní s jasným názvem "Miluji tě".

Čtyřiasedmdesátá je další vzpomínka fanoušků na Davida Bowieho, tentokrát jde o titul "Zeit! 77 - 79", o dvě místa horší je DJ Wich & Rasco s titulem "Al Capone's Vault". Pětadevadesátí jsou kdysi velmi slavní Gregorian s albem "Masters Of Chant 10 (The Final Chapter)", sedmadevadesátku si připsal výběr Hudby Praha "All The Best".

Top 10 - prodejnost:
  1. David Bowie - Blackstar
  2. Adele - 25
  3. ▲ Různí - Beatline 1967 - 1969
  4. Avantasia - Ghostlights
  5. Kryštof - Srdcebeat
  6. N Elton John - Wonderful Crazy Nights
  7. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  8. Slza - Katarze
  9. N XIII. Století - Intacto
  10. Barbora Poláková - Barbora Poláková

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 6. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY