Lake Malawi budou předkapelou britského zpěváka Miky 25. května v Praze

31.01.2016 13:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Na prvním pražském koncertě britského zpěváka Miky 25. května ve Foru Karlín vystoupí jako předkapela česká formace Lake Malawi. "Management Miky s naším návrhem souhlasil, Lake Malawi se jim velmi líbili," říká za festival Colours Of Ostrava, který koncert pořádá, ředitelka Zlata Holušová. "Jsem na Miku moc zvědavý. Viděl jsem o něm jeden dokument a jeho písničky se mi libí! Doufám že se setkáme osobně," dodává frontman Lake Malawi Albert Černý.

Mika, držitel prestižních hudebních cen, který prodal přes deset miliónů desek a dosáhl na zlaté či platinové ocenění ve dvaatřiceti zemích světa, se do České republiky vrací na první samostatný koncert právě po velmi úspěšném vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava 2015. "Zpěvák si diváky na Colours získal od prvních tónů neuvěřitelnou energií, nasazením, skvělým zpěvem, hrou na klavír i tancem, kterému nevadil ani déšť. Byla to skutečná show v tom nejlepším slova smyslu. Moc se těším, že Miku fanouškům u nás opět přivezeme," doplňuje Zlata Holušová.

Kapela Lake Malawi vznikla po rozpadu úspěšných Charlie Straight v září 2013. Během jejího působení stihla vystoupit v rádiu BBC London, na prestižním anglickém festivalu The Great Escape v Brightonu a předskakovat Thirty Seconds To Mars v Praze. Jejími členy jsou Albert Černý (zpěv, kytara), Patrick Karpentski (kytara), Jeroným Šubrt (baskytara) a Pavel Pilch (bicí). V květnu 2015 vydali debutové EP s názvem "We Are Making Love Again", které vzniklo za účasti producenta Matta Lawrence (spolupracoval s Adele, Mumford & Sons nebo Ellie Goulding) a Filipa Gemrotha (Make My Heart Explode). Logem Lake Malawi je vlnovka, která symbolizuje ženský princip a společně s názvem je inspirovaná písní "Calgary" Bona Ivera.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY