Pet Shop Boys chystají "Super" novinku

22.01.2016 09:15 - Dan Hájek | foto: Pet Shop Boys

Před několika málo dny byla zprovozněna stránka Whatissuper, na které se točila krátká zvuková smyčka a měnil kruhový obrázek s nápisem "Super". Stejný motiv měly i plakáty, které se začaly objevovat různě po světě, všude se však zjevoval jeden velmi důležitý dodatek s datem 21. leden a časem 14 hodin (našeho času). V tento moment došlo k odhalení, že Pet Shop Boys mají téměř hotovo a 1. dubna vydají novou desku "Super", kterou již nyní zvěstuje skladba "Inner Sanctum" (pokud si "Super" objednáte na iTunes, budete si ji moci rovnou stáhnout, a zní i v publikovaném teaseru). Regulérním singlem se však stane až písnička "The Pop Kids". Kromě toho chystá britské duo také speciální sérii koncertů v londýnském Royal Opera House, ta se odehraje od 20. do 23. července. Pro přípravy se spojili se stage designérkou Es Devlin a choreografkou Lynne Page.

Pet Shop Boys - Super
© facebook interpreta
Letos uplyne třicet let od vydání jejich prvotiny "Please", na "Super" si však zopakovali povedenou spolupráci se Stuartem Pricem, který se podepsal i na zvuku minulého alba "Electric", za které získali převážně pochvalné recenze. Na novince Neil Tennant a Chris Lowe začali pracovat v roce 2014, kdy byli i na turné s Take That, první napsanou písní se stala právě "The Pop Kids" (její pracovní název prý byl "Munich"). Samotné natáčení začalo až v listopadu a skončilo loni v červenci v malém berlínském studiu, kde bylo napsáno dvacet pět songů. Posléze přišla londýnská fáze, které se již účastnil i Stuart. Oba pánové pak "Super" s nadsázkou sobě vlastní popisují jako "staré Pet Shop Boys mixnuté novými Pet Shop Boys".

"Super" vyjde v pátek 1. dubna ve formě digitálního downloadu, CD a LP. Třináctá deska Pet Shop Boys bude obsahovat těchto dvanáct kompozic: Happiness, The Pop Kids, Twenty-something, Groovy, The Dictator Decides, Pazzo!, Inner Sanctum, Undertow, Sad Robot World, Say It To Me, Burn, Into Thin Air. Samotný teaser můžete zhlédnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY