Ty Dolla $ign zahraje poprvé v Praze

13.01.2016 12:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Americký raper a zpěvák Ty Dolla $ign přijede poprvé do Prahy 18. dubna 2016 v rámci série Excelent Jukebox. Vstupenky na vystoupení v Lucerna Music Baru budou v prodeji od pátku 15. ledna na GoOut.cz a v síti Ticketpro za 550 Kč.

Ty Dolla $ign, vlastním jménem Tyrone William Griffin Jr., se narodil do muzikantské rodiny. Postupně se naučil hrát na kytaru, basu, bicí a další nástroje. Do hledáčku hudebních fanoušků se dostal díky produkování singlu "Toot It And Boot It" pro losangeleského rapera YG. Sólovou kariéru odstartoval v roce 2013 veleúspěšnou mixtape "Beach House 2", na které hostovaly hvězdy jako Wiz Khalifa, Too $hort nebo Juicy J. Následovalo turné spolu s Wiz Khalifou a A$AP Rockym. Dlouhohrající debut "Free TC" vydal Ty Dolla $ign v listopadu 2015, objevili se na něm Jeremih, Wiz Khalifa, YG, Fetty Wap a další. Kromě alba vydal v loňském roce i singly spolu se jmény jako Future, Rae Sremmurd, Charli XCX, Kid Ink, Kanye West, Juicy J, Drake, Wiz Khalifa, Jeremih nebo Big Sean. Strhující nasazení při tvorbě nové hudby se promítá i do živých vystoupení.

Nová oslnivě zářící hvězda na hiphopovém nebi Ty Dolla $ign se představí již 18. dubna v pražském Lucerna Music Baru v rámci série Excelent Jukebox. Na scéně je jen minimum dalších hudebníků, kteří by definovali novou tvář hip hopu jako právě on.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY