LCD Soundsystem po čtyřech letech ožijí a slibují nové album

06.01.2016 10:29 - Veronika Ondečková | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Průkopníci tanečního electro rocku LCD Soundsystem se před čtyřmi roky rozpadli a od té doby o nich nebylo ani vidu, ani slechu. Tedy až do nedávno uplynulých vánočních svátků, kdy se připomněli antikoledou "Christmas Will Break Your Heart". Ani v souvislosti s jejím zveřejnění však ještě oficiálně nepadla zmínka o znovuobnovení činnosti. Neutekly ani dva týdny a vida - už je to tady!

Frontman projektu James Murphy, jinak známý také jako úspěšný producent (např. Yeah Yeah Yeahs, Arcade Fire nebo Hot Chip), nejdříve potvrdil, že LCD Soundsystem ožijí, aby odehráli set na kalifornském festivalu Coachella, vzápětí ale fanoušky potěšil ještě jednou a více, když ohlásil, že pro letošní rok plánují regulérní turné, na kterém zazní materiál z chystaného nového alba.

Důvodem někdejšího rozpadu kapely, která po sobě zanechala tři skvělé desky, bylo údajně neudržitelné tempo, v jakém prakticky neustále koncertovala. Snad si LCD Soundsystem pro tentokrát rozvrhnou síly lépe a nebude to jenom rok 2016, kdy o nich uslyšíme. Vedle ostře sledovaných comebacků kolegů z At The Drive-In nebo Guns N' Roses tady tak konečně máme jeden, který hned od začátku dostal zcela jasné kontury.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY