Adele i nadále vévodí prodejům i rádiích, v digitálem stále kraluje Justin Bieber

25.12.2015 17:56 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Adele si vydání nového alba naplánovala opravdu geniálně. Podzimní trh je každoročně tím nejúspěšnějším a ten letošní na celé čáře ovládla právě ona s albem "25". Tato deska vede tuzemské prodeje již celý měsíc, v rádiích je pilotní singl "Hello" nejhranější již tři týdny po sobě.
Adele - Hello
© facebook interpreta
RÁDIA - Dalo se čekat, že poslední týden před Vánoci nebude v rádiích zrovna divoký, ale tohle je opravdu bezvětří. Na předních příčkách téměř beze změn, v první stovce jen čtyři novinky, přičemž první je až na šedesátém místě. Ale jedno po druhém.

Adele je tedy se singlem "Hello" opět první, druhé místo uhájili Anna Naklab & Alle Farben & Younotus a na trojku se z šestky vrací Xindl X a Mirka Miškechová. Na čtyřku ze sedmičky poskočili One Direction se singlem "Drag Me Down", pětku bere Robin Schulz s "Sugar". Šestku mají X Ambassadors se singlem "Renegades", na sedmé místo padají Lost Frequencies. Osmá je Slza s hitem "Katarze", devítku obhájili R.City a první desítku uzavírá nafrněná Barbora Poláková, která si polepšila o šestadvacet míst.

První novinku hledejme až na šedesátce. Má jí na svědomí duo Verona, které do české IFPI vplouvá s písní "Endless Day". Jednaosmdesátý je DJ Snake, který si na singl "Middle" pozval Bipolar Sunshine. Pětaosmdesátá je Ariana Grande s novinkou "Focus" a sedmadevadesátá je vánoční klasika od Shakina Stevense s názvem "Merry Christmas Everyone".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Hello
  2. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  3. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  4. One Direction - Drag Me Down
  5. Robin Schulz feat. Francesco Yates - Sugar
  6. X Ambassadors - Renegades
  7. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  8. Slza - Katarze
  9. R. City - Locked Away
  10. Barbora Poláková - Nafrněná

Adele - 25
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jak jsme již naznačili, Adele vládne nadále i prodejům v České republice a velké změny nenastaly ani na dalších pozicích. Druhá je kapela Kryštof, jejíž album "Srdcebeat" poskočilo ze čtyřky, trojku má (minule druhá) Slza. Na čtyřky z trojky padli Coldplay, pátá je kompilace "Milovník žen a vetešníků" oslavující Petra Hapku.

Šesté jsou "Duety" Karla Gotta, sedmý je debut Barbory Polákové, na osmé místo se vrací zlatá kolekce Petra Hapky, která se minulý týden propadla až na šestadvacítku. Devítku bere kapela Kabát s albem "Do pekla do nebe", desítku Enya, jejíž novinka "Dark Sky Island" si pohoršila o dvě příčky.

Novinek je i tentokrát pomálu. První má na třiapadesátce český zpěvák Jan Smigmator, který právě vydal svou druhou desku "Time To Swing". O tři místa horší je komplet Pavla Bobka pojmenovaný "Elpíčka". Sedmašedesátý je vánoční výběr "Now That's What I Call Christmas" a poslední novinku hledejte na osmdesátce, kde se usídlil Ondřej Havelka s titulem "Nás to tady furt baví".

Top 10 - prodejnost:
  1. Adele - 25
  2. Kryštof - Srdcebeat
  3. Slza - Katarze
  4. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  5. Michal Horáček & Jarek Nohavica - Milovník žen a vetešníků
  6. Karel Gott - Dueta
  7. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  8. Petr Hapka - Zlatá kolekce
  9. Kabát - Do pekla do nebe
  10. Enya - Dark Sky Island

Justin Bieber - Purpose
© facebook interpreta
DIGITÁL - K digitálům opravdu jen krátce. Tam se totiž již týdny naprosto nic neděje. První je i nadále Justin Bieber a jeho hit "Sorry", druhé místo má taktéž Justin se singlem "What Do You Mean?" a bronz i nadále pevně drží Shawn Mendes s hitovkou "Stitches". Čtvrtý je stále Robin Schulz s hitem "Sugar" a za ním je opět Justin Bieber, který i tento týden uzmul páté místo s písní "Love Yourself".

A novinky? Pár jich sice je, leč ta nejvyšší až na šedesátém místě a jde (prozatím) o nesinglovou věc z nové desky Coldplay která se jmenuje "Hymn For The Weekend".

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 51. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY