Zemřel Lemmy Kilmister, lídr legendárních Motörhead

29.12.2015 07:54 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Lemmy Kilmister, baskytarista a zpěvák slavné metalové formace Motörhead, podlehl 28. prosince zhoubnému nádorovému onemocnění. Své sedmdesáté narozeniny při tom oslavil jen pár dní před tím - přesně na Štědrý den.

Zbývající členové kultovní kapely v oficiálním prohlášení uvedli: "Po krátkém souboji s extrémně agresivním druhem rakoviny nás opustil náš úžasný kamarád Lemmy. O nemoci se dověděl 26. prosince a poslední dny svého života strávil v kruhu rodiny ve svém domě v Los Angeles a u své oblíbené počítačové hry. Neexistují slova, která by dokázala vyjádřit náš smutek a šok."

Smrt hudebníka, který stojí za slavnými metalovými songy jako "Ace Of Spades" nebo "Love Me Like a Reptile", se dotkla i řady dalších osobností populární metalové scény. Například Ozzy Osbourne prohlásil: "Ztratil jsem jednoho ze svým nejlepších přátel. Bude nám všem velice chybět, byl to bojovník a legenda. Ale, uvidíme se na druhé straně...".

Připomeňme ještě, že Motörhead vznikli v roce 1975. Letos tak oslavili úctyhodných čtyřicet let na hudební scéně a stihli vydat i své poslední album "Bad Magic". Od 23. ledna příštího roku měla kapela pokračovat v koncertních aktivitách a vydat se i do Evropy, kde ji čekalo dvacet zastávek. Mezi nimi byla na 18. února naplánována i Praha. Úmrtím Lemmyho se pochopitelně všechny plány mění.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY