Xindl X je i nadále nesestřelitelný, v prodejích všem vypálilo rybník duo Slza

27.11.2015 00:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Ani za minulý týden se v rádiích nic nového neudálo. Mezi stovkou je sice pět novinek, ale všechny startují ze zadnějších pozic - první je i nadále Xindl X s Mirkou Miškechovou. Zato v prodejích máme konečně novou jedničku. Celou republiku pobláznilo debutové album Slzy, které se okamžitě usadilo na trůnu.
Xindl X - Čecháček Made
© facebook interpreta
RÁDIA - Ano, i tento týden jsou rádia prakticky beze změn. První je opět, zas a znova Xindl X a Mirka Miškechová, druhý je projekt Lost Frequencies a na trojku nám z pětky poskočil Robin Schulz. Na čtyřku Anna Naklab & Alle Farben & Younotus, na pětce je Kygo, šesté místo bere Calvin Harris. Ze čtyřky na sedmičku spadla balada "Ty a já" kapely Kryštof, za kterými následuje "Hello" od Adele, která byla minulý týden šestnáctá. Deváté místo berou Mandrage a desítku toulavý Sebastian.

První novinkou je Marek Ztracený s titulní písní nové desky "Pády", která startuje na pětatřicítce. Přesně poloviční úspěch, tedy sedmdesáté místo obsadil jednočlenný projekt Duke Dumont, jehož aktuálním singlem je skladba "Ocean Drive". Na čtyřiaosmdesátce je "Sorry" od Justina Biebera, o místo horší duet Mneka a Zary Larsson s názvem "Never Forget You". Poslední novinku najdeme na jednadevadesátce a má ji na svědomí tuzemská rappera Sharkess díky songu "Fly To Blue Sky".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  2. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  3. Robin Schulz feat. Francesco Yates - Sugar
  4. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  5. Kygo - Stole The Show
  6. Calvin Harris & Disclipes - How Deep Is Your Love
  7. Kryštof - Ty a já
  8. Adele - Hello
  9. Mandrage - Brouci
  10. Sebastian - Toulavá

Slza - Katarze
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Je to k nevíře, ale kapela Kryštof našla přemožitele. Je jím duo Slza, které začíná být fenoménem. Kromě toho, že chlapci na všech autogramiádách, které u příležitosti vydání svého debutu "Katarze" absolvovali, vyvolali davové šílenství, prodali za poslední týden v naší republice i nejvíc desek. Kapela Kryštof tak padá na druhé místo a bronz bere dle očekávání další novinka - možná poslední studiovka One Direction nazvaná "Made In The A.M.".

Čtvrté jsou "Duety" od Karla Gotta, pětku si uzmul Justin Bieber s jeho novinkou "Purpose". Na šestém místě je Richard Müller s albem "Sociální síť", za kterým následuje "Zlatá kolekce" od Petra Hapky. Osmý je Miro Žbirka s dvoujazyčně nazpívaným titulem "Miro", na devítku se z jedenáctky vrací “Cinema“ v podání Andrei Bocelliho a na desítku z devětadvacítky David Gilmour s albem "Rattle The Lock".

Další novinka je osmnáctá. Na ní nás titulem "Kylie Christmas" na vánoční svátky ladí Australanka Kylie Minogue. Se svojí novou deskou "3" startuje i Martin Chodúr, který v prvním týdnu bere pětadvacítku. Zabodovali i fandové Kurta Cobaina, kteří na šestadvacítku vyhoupli kolekci jeho demonahrávek "Montage Of Heck (The Home Recordings)". S novinkou se vrací i E.L.O., jejichž třináctá studiovka "Alone In The Universe" obsadila dvaatřicítku.

Tento týden je v první stovce hned šestnáct nových titulů, ne všechny jsou však zajímavé. Zmiňme tedy ještě duo Kamélie, jejichž novinku "Trend" najdeme na šestačtyřicítce nebo Andrého Rieu na dvaašedesátce, který taktéž vydal vánočně laděnou desku "Roman Holiday". Pozornost si zaslouží určitě i výběrovka Jany Kirschner, jejíž "16 naj piesniček" bere sedmdesátou příčku. Osmaosmdesátá je další Slovenka - Katarína Knechtová a její skvělé nové album "Prežijú len milenci". Stovku uzavírá Ed Sheeran s pětidiskovým titulem "5" obsahující nahrávky z jeho hudebních začátků.

Top 10 - prodejnost:
  1. N Slza - Katarze
  2. Kryštof - Srdcebeat
  3. N One Direction - Made In The A.M.
  4. Karel Gott - Dueta
  5. N Justin Bieber - Purpose
  6. Richard Müller - Sociální síť
  7. Petr Hapka - Zlatá kolekce
  8. Miro Žbirka - Miro
  9. Andrea Bocelli - Cinema
  10. David Gilmour - Rattle The Lock

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 47. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY