Slowmotiondancer v "I'm Scared Of Life" bdí a blouzní zároveň

09.11.2015 10:43 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Na nový materiál projektu Palermo si asi ještě počkáme, ale sólo bokovka Dominika Gajarského Slowmotiondancer dává po odmlce o sobě vědět klipem k písničce "I'm Scared Of Life". Ta stále patří k úvodním sekvencím snové desky "Life Is Fine", která vyšla loni na počátku letních prázdnin. Samotné video pak nikterak formát jeho tvorby nebortí.

"I'm Scared Of Life" je křehká kráska, v níž jsou ukotveny mnohé pocity probděné noci, kdy nemůžete zabrat a ráno se posléze nemůžete vyhrabat z postele a novým dnem se blouzníte z místa na místo. Tato idea z textu byla přenesena i do černobílého videoklipu, v němž se nejprve vrátíte v čase se Sinéad O'Connor a až poté se rozvine ona dějová linie. Obraz je protkám ruchy, atmosférickými odbočkami a v neposlední řadě prohnán filtrem, který jej pošpiňuje. Minimalistická idea koresponduje se samotnými záběry a etuda s odhozeným mobilem je pointou, jejíž rozuzlení je čistě na vaší fantazii.

Slowmotiondancer se i zde citlivě pohybuje mezi kontrasty nálad, s určitou, sobě vlastní jistotou a neokoukanou uvěřitelností. Mikropříběh "I'm Scared Of Life" je možná na hraně banality, ale v celkovém měřítku "Life Is Fine" funguje celistvě, kontinuálně a znovu vtáhne nejenom do podzimních odstínů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY