Martin Chodúr vydává novinkové album "3"

03.11.2015 09:33 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

V době vrcholícího dalšího ročníku československé SuperStar by neměla zapadnout zpráva, že její úplně první vítěz Martin Chodúr vypouští do světa třetí studiové album nazvané výmluvně "3". Oproti předcházejícímu "Manifestu" je víc do pop-rocku. Hudbu i texty si Chodúr napsal sám a nahrál je ve studiu Pat-Ben v Kravařích.

Martin Chodúr - 3
© facebook interpreta
"Písničky z nového alba bych rád představil na koncertech v tuzemsku a na Slovensku a přiznávám, že mám chuť vystoupit i na nějakém zahraničním festivalu. Novináři se mne čas od času ptají, zda má současná tvorba zrcadlí to, co právě prožívám. A já odpovídám, že ano i ne. Nejsem totiž autor, který by nutně popisoval ve svých písních pouze události ze svého života. Jsem velmi explozivní autor a texty vytvářím v návalu určité nálady. Ta je kulminací jak mých pocitů, tak věcí, které prožívám. Věcí, které jsou v mých představách a které jsou ovlivněny knihami, které čtu, hudbou, kterou jsem v daném období poslouchal, anebo obrazy, které mne oslovily. Výsledná píseň je pak vlastně směsicí toho všeho. Finální příchuť jí pak dodává nálada melodie a doprovodu," vysvětluje Chodúr.

Ten po vítězství v talentové soutěži natočil desku "Let's Celebrate" následovanou ryze českým "Manifestem". Od roku 2011 vystupuje s doprovodnou skupinou Mach a také píše songy pro své kolegy. Přispěl na album "S pomocí přátel" Karla Gotta i na chystanou vánoční novinku Štefana Margity.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY