Petr Kolář vydává poctivou rockovou desku "A proč ne"

06.11.2015 19:11 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Čtyři roky si fanoušci Petra Koláře museli počkat na jeho nové studiové album. To vychází právě dnes (6. listopadu) a dostalo název "A proč ne".

Název desky je do jisté míry Petrovou odpovědí na hypotetickou otázku, proč se rozhodl natočit poctivou rockovou desku, místo opětovně očekávatelného zaplutí do středního proudu. Album obsahuje celkem třináct nových písní, jako bonus pak nedávno představený úspěšný duet s Karlem Gottem "To jenom láska zastaví čas", kterou najdeme i na Gottově novém kompletu.

Za hudební produkcí stojí kytarista, zpěvák a producent Miloš Dodo Doležal. "Nejtěžší je vždy tvůrčí proces, kdy vše teprve krystalizuje, a my jsme tvořili všechny skladby od základů společně. Dokonce jsem si zavzpomínal na dobu, kdy jsem začínal, protože když bylo potřeba, stal jsem se opět bubeníkem. A naopak, nejlepší je pro mě vždycky výsledek, který musí posoudit až posluchači," dodává Kolář, který texty napsal spolu s básníkem Michalem Burešem. Dalším, který přispěl, byl i Martin Němec, známý hlavně jako kapelník skupiny Precedens.

Kompletní tracklist alba, které sám zpěvák považuje za poctivou rockovou a hlavně zásadní desku, vypadá následovně: A proč ne, Ránu mávej, Story, Chtěl jsem ti to říct, Plamen pálí, V žáru vášní, Sedm armád, Nový světy, S tebou spoután, Někdy bejvám trochu zlej, Půl pravdy, Nevěřím tvým bohům, Luisa, To jenom láska zastaví čas.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY